Subotom i nedjeljom u 19 sati

(Cennet'in Gözyaslari)

 

 


Dženet je napuštena kao beba i hrabro se borila kroz život, očajna zbog nedostatka majčinske ljubavi. Odgojila ju je baka na skroman način i nema toga mnogo, osim svoje najbolje prijateljice. Međutim, nesreća ih uskoro razdvaja i Dženetin se život mijenja. Godinama kasnije, Dženet završava fakultet, nalazi posao i upoznaje Selima. Oni se zaljubljuju ali njegova majka ima druge planove i sasvim drugu ženu u planu za svog mezimca. Još više će se rane otvoriti kada Dženet sretne svoju majku koja je odbacuje po drugi put.

 

Turska, 2017

Uloge: Çiçek Acar, Almila Ada, Yusuf Akgün, Berk Atan

Scenarij: Yekta Torun

Autor: Aysun Akyüz

 

 

 

Subota, 29.06.2019.

19.00h
(61) Arzu i Mahri dolaze kod Mukadeš kako bi spriječili Melisu da izazove još veći skandal. Međutim, dok se oni ispričavaju, Melisa i dalje prijeti. Čengiz saznaje kako je Kaya kupio zemlju koja je vrlo važna za poslovanje holdinga i poziva Kayu na sastanak. Ozlem je trudna. Kaya se sukobi sa Selimom, ali se smiri kada mu ovaj prizna da iskreno voli Dženet i želi s njim popričati o njihovoj sudbini. Sema čuje Melisu i Orhana kako prijete jedno drugom i shvati kako su se udružili da rastave Dženet i Selima.

20:55h
(62) Iako je Mahir uvjeren kako je poslao Melisu u London, ona je još uvijek u Istanbulu i prati svaki Dženetin korak. I Dženet za to vrijeme prati Kayu kako bi saznala tko je tajnovita žena s kojom će se sastati. I baš kada je trebala posvjedočiti susretu Kaye i Arzu, Melisa ju pokuša pregaziti kolima. Kasnije ju uspijeva zarobiti i vodi ju u napuštenu kuću pokraj mora. Počinje potraga za dvojcem, a Selim prvi stiže na lice mjesta.

Nedjelja, 30.06.2019.

19:00h
(63) U vikendici pokraj mora sprema se katastrofa. Melisa je potpuno poludjela. Nakon što nastrijeli Selima, zapali kuću u kojoj je ona sa Dženet. Kaya i Arzu stižu na lokaciju koju je Selim poslao Kayi i zatiču onesviještene kćerke. Dženet je živa, ali čini se kako Melisa ne diše.

20:55h
(64) Dženet odluči zatajiti policiji kako se cijela situacija odigrala. Svi su iznenađeni. Potom govori Kayi kako bi njega trebalo zanimati samo to da ju poveže sa majkom nakon svega što je prošla. Kaya govori Arzu da će on biti taj preko kojega će policija sve saznati. Orhan krene kod Dženet kući, ali ispriječi mu se Selim i oni se potuku. Arzu čini novi nepromišljen korak.