Subotom i nedjeljom u 19 sati

(Cennet'in Gözyaslari)

 

 


Dženet je napuštena kao beba i hrabro se borila kroz život, očajna zbog nedostatka majčinske ljubavi. Odgojila ju je baka na skroman način i nema toga mnogo, osim svoje najbolje prijateljice. Međutim, nesreća ih uskoro razdvaja i Dženetin se život mijenja. Godinama kasnije, Dženet završava fakultet, nalazi posao i upoznaje Selima. Oni se zaljubljuju ali njegova majka ima druge planove i sasvim drugu ženu u planu za svog mezimca. Još više će se rane otvoriti kada Dženet sretne svoju majku koja je odbacuje po drugi put.

 

Turska, 2017

Uloge: Çiçek Acar, Almila Ada, Yusuf Akgün, Berk Atan

Scenarij: Yekta Torun

Autor: Aysun Akyüz

 

 

 

Subota, 27.04.2019. u 19.00h
Najava epizoda:
(25) Selimu je dosta tajni. Čini mu se kako cijeli život svi nešto kriju od njega. Traži od Čengiza da mu kaže istinu, ali ponovno dobije samo polovične informacije. Arzu pronalazi skrivene tablete i shvaća kako je Melisa lažirala pokušaj samoubojstva. Dženet je na pragu da poveže sve konce, ali izmiče joj još uvijek par sitnica. Sema odlučuje poslati Orhana u Dubai.
(26) Dženet želi razgovarati sa Selimom i odlazi u firmu. Prilikom prolaska pore Arzuinog ureda ugleda Mine. Što njena majka radi tu? Arzu ucjenjuje Mine i iako ona želi priznati Dženet istinu, nije to u stanju zbog svoje bolesne kćerke. Nilgun govori Čengizu kako je Dženet priznala sve o Aliju. Kada Čengiz kaže Arzu da Dženet otkriva njihovu prošlost, Arzu odluči zaustaviti kćerku pod svaku cijenu. Selim i Orhan se svađaju oko poslovnog putovanja u Dubai.


Nedjelja, 28.04.2019. u 19:00h
Najava epizoda:
(27) Sema shvati kako Arzu i Čengiz imaju aferu. Selim odvodi Dženet na piknik i kuha za nju. Kada dođe do poljupca Dženet se predomisli što izazove svađu između njih. Prekid je neizbježan. Riza posjećuje Mukadeš i razgovara s njom ljubazno a potom savjetuje Dženet da prihvati putovanje u Dubai. Melisa saznaje kako Selim i Dženet nisu više zajedno.
(28) Selimu nije jasno zašto ga je „nogirala“ Dženet i shvati kako ona nešto krije. Orhan saznaje kako oni više nisu skupa i vidi to kao priliku. Kada Dženet kaže u firmmi kako se premišlja oko putovanja u Dubai, Selim se šokira. Kasnije se u kafeu obračuna sa Orhanom. Mine umire kćerka. Ona pomisli kako je to kazna Božja jer je varala nedužnu djevojku.