Nova, 5. sezona, radnim danom u 20:00h

(Elif)

 

Nakon što je najdugovje─Źnija moderna turska serija Elif do┼żivjela pred bosanskohercegova─Źkom publikom pravi procvat, o─Źekuje nas i nova 5. sezona. Ova ─çe sezona ujedno biti i posljednja, pa o─Źekujte neo─Źekivano.

Kao što svi pretpostavljaju, Elif i Melek se uspijevaju spasiti od ruku Tarikovog pomaga─Źa i zapo─Źinju novi ┼żivot u naselju daleko od neprijatelja i ville Hektanir. U njihovim ┼żivotima nekoliko je novih likova od kojih se izdvaja lijepa nastavnica Asli, koja ─çe na ─Źudan na─Źin povezati Melek i Elif sa starim ┼żivotom. Za to vrijeme Mad┼żide i dalje bezuspješno traga za njima. U isto vrijeme u villi se pojavljuje njena pomalo zaboravljena sestra Kimet koja ─çe se prometnuti u najve─çeg negativca nove sezone. Zajedno sa svojim sinom, kojeg instalira u Hektanir Holding, pokušat ─çe oteti Mad┼żide ─Źitavo bogatstvo. Humejra je puna gor─Źine nakon Tarikove izdaje, ali ubrzo ─çe i njeno srce zaigrati kada se pojavi novi tjelohranitelj. Kerem i Parla o─Źekivano nisu sretni. Dok Parla pokušava odobrovoljiti supruga, on misli na Sureju i izgubljenu sre─çu.

 

┼Żanr: drama, Turska, (V - sezona 2018-2019.)

Uloge: ─░sabella Damla Güvenilir, Selin Sezgin, Nevzat Can, Berna Keskin, Nur Gürkan, Seyda Bayram

Reditelji: Ece Tahtal─▒o─člu Pertez, Yasemin Erkul

  

 

 

─îetvrtak, 27.06.2019. u 20:00h (1058)
Najava epizoda:
Kimet govori Keremu i Humejri da je Melek pozvala odvjetnike u kako bi vilu prepisala na svoje ime. Melek je šokirana onim što ─Źuje. Kimet koristi situaciju i saop─çava Keremu i Humejri da je Mad┼żide bolesna. Ujedno poziva la┼żnog lije─Źnika koji Keremu i Humejri tvrdi da je Melek zapostavila Mad┼żide. Nakon svih optu┼żbi melek donosi odluku da ode iz vile. Prije toga ┼żeli objasniti situaciju, no Kerem joj ne dozvoljava. Ho─çe li Melek ipak uspjeti dokazati istinu?


Petak, 28.06.2019. u 20:00h (1059)
Najava epizoda:
Elif i Melek ┼żele krenuti u neki novi dom, ali Melek ─Źeka nova prepreka. Humejra i Kerem ne ┼żele da Elif ide sa njom. Melek pod pritiskom govori da je Elif njena k─çer, ali joj nitko ne vjeruje i misle da je to još jedna od njenih spletki. Kerem prijeti dolaskom policije. Melek i Elif ne uspijevaju dokazati da su majka i k─çer te se ponovno rastaju. Elif odlu─Źuje sve ispri─Źati Mad┼żide, ali je Kimet sprije─Źava u tome.


Ponedjeljak, 01.07.2019. u 20:00h (1060)
Najava epizoda:
Melek odlazi kod Asli i pri─Źa joj sve što se dogodilo u vili. Mahir je pogo─Ĺen onim što je snašlo Melek. ┼Żeli joj pomo─çi, ali mora zadr┼żati i respekt prema majci. Mad┼żide vjeruje da Melek nije kriva te ┼żeli oti─çi i razgovarati s njom. Kada Elif ─Źuje za to i ona ┼żeli po─çi sa Mad┼żide kako bi vidjela mamu. Asli govori Keremu da je pogriješio što je Melek izbacio iz ku─çe. U me─Ĺuvremenu, Kimet dolazi sa potvrdom iz laboratorije koja potvr─Ĺuje da je Melek zamijenila lijekove g─Ĺe Mad┼żide za druge.


Utorak, 02.07.2019. u 20:00h (1056)
Najava epizoda:
Asli zauzima hladan stav prema Keremu zbog onoga što se dogodilo Melek. Melek se povjerava Mahiru iznose─ç┼żi mu detalje zbivanja u vili. Elif tajno ┼żeli pobje─çi kod Melek, ali prije toga odlazi do Mad┼żide i govori joj da ─çe sve biti u redu. Haktanirovi su zabrinuti zbog Elifinog nestanka. Kimet koristi priliku da svali još jednu krivicu na Melek govore─çi da je Elif otišla kod Melek te da je vrlo mogu─çe da ─çe joj Melek nauditi. Šafak tra┼żi od Tufana da isprazni radnju.


Srijeda, 03.07.2019. u 20:00h (1058)
Najava epizoda:
Na dojavu Haktanirovih policija dolazi kod Melek i uhiti ju. Melek ne zna što ju je snašlo. Elif je o─Źajna zbog razvoja situacije i odlazi s Asli do policije. Kada Mahir ─Źuje što se dogodilo Melek, i on ┼żeli u policiju i daje do znanja majci da ─çe dati sve od sebe da ju oslobodi. Humejra i Kerem ne ┼żele pustiti Mad┼żide samu u posjetu Melek, te kre─çu zajedno s njom put pritvora.

 

elif5