Od ponedjeljka do petka u 20:00h;

(Elif)

Elif je priča o dobrodušnoj djevojčici koja postaje pijun u suparničkim igrama porodice Emiroglu. Elif ima samo šest godina kada je njena majka Melek tajno prepušta imućnom Emiroglu domaćinstvu da u njemu, poput svoje majke, odraste kao sluškinja na imanju. Iako to ona ne zna, Elif je dijete Kenana Emiroglua, najstarijeg sina u porodici. On nije svjestan da je Elif njegovo dijete, iako je bio zaljubljen u njenu majku Melek prije nego ga je ona, kako on to misli, napustila. Zapravo, Melek je prije šest godina pobjegla sa imanja, plašeći se za život svoje kćerke. Da li sada Elifina urođena dobrota može ispraviti sva zla učinjena njoj i njenoj porodici i donijeti sreću na Emiroglu imanje?

Žanr: drama, Turska, (III - sezona 2016-2017.)

Uloge: Selin Sezgin, Altuğ Seçkiner, Isabella Damla Güvenilir, Aysun Güven, Cemre Melis Çınar, Zeynep Öğren, Emre Kivilicim

Reditelj: Emine Fulya Yavuzoğlu i Oguz Ayaz

 
 

 

Petak, 28.04.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Alije je uznemirena kada shvati da će kuća u kojoj je provela skoro sav svoj život, sada biti samo prošlost. Nastoji bar održati porodicu na okupu. Selim se osjeća krivim zbog situacije u kojoj su se svi našli. Jedini način da prevaziđu situaciju je da se drže zajedno. Jusuf svaki dan nastoji što više paziti na Hakija, kako bi on ojačao. Do Arzu dolazi vijest da je imanje Emirogluovih na aukciji.


Ponedjeljak, 01.05.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Radnici iz socijalne službe dolaze kako bi odveli Hakija. On je preplašen i uznemiren a Elif tužna. Čim Arzu dobije vijest o prodaji imanja, kreće u akciju ka ostvarenju svog sna. Nakon što mu odvjetnik javi te iste vijesti i Umit se odlučuje boriti za kuću. Zejnep postaje jasno da između Selima i Pelin postoji samo prijateljstvo. Osjeća krivicu zbog toga. Jusuf je također dobio vijest o prodaji imanja. Kako bi pomogao Emirogluvima, odlučuje se na prodaju kuće koja mu je od djeda ostala u nasljedstvo.


Utorak, 02.05.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Kada sazna da je njen račun ispražnjen, Arzu ostaje primorana na suradnju sa Umitom. Njeno iznenadno pojavljivanje na aukciji, kvari Jusufovo ushićenje i radost zbog gotovo kupljena imanja. Međutim, premda je izgubio pred Arzuinom ponudom, Jusuf nema namjeru priuštiti joj zadovoljstvo pobjede, te donosi odluku da uloži sve napore i preuzme kuću od nje. Elif i Indži svojim potezom dodaju sol na ranu ukućana.


Srijeda, 03.05.2017. u 19:30h
Najava epizode:
Ushićenje dvije male djevojčice zbog njihova udjela u uljepšavanju imanja, prekida saznanje da će se obitelj morati iseliti iz kuće. Jedina nada koja im preostaje jeste najam imanja od novog vlasnika. Elifina priredba u školi donosi bar malo sreće u njihova srca, ali to kratko traje. Kada se Arzu pojavi na imanju kao nova vlasnica svi se šokiraju.


Četvrtak, 04.05.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Premda im je Arzu dala tri dana da isele iz kuće, Selim je odlučan da iskoristi zakonski rok. Ali Alije i ostali ne žele više da vide Arzu, te od Selima traže da što prije pronađe kuću kako bi se preselili. Arzuina posjeta Jusufu pobuđuje osjećaj krivice u njemu, jer je mogao upozoriti Emirogluove na njen dolazak. Alije žali zbog svojih grešaka i moli Melek za oprost. Murata se pita čemu toliko Ajlino interesovanje za njegove probleme sa dugovima.