Nova, 5. sezona, radnim danom u 20:00h

(Elif)

 

Nakon što je najdugovje─Źnija moderna turska serija Elif do┼żivjela pred bosanskohercegova─Źkom publikom pravi procvat, o─Źekuje nas i nova 5. sezona. Ova ─çe sezona ujedno biti i posljednja, pa o─Źekujte neo─Źekivano.

Kao što svi pretpostavljaju, Elif i Melek se uspijevaju spasiti od ruku Tarikovog pomaga─Źa i zapo─Źinju novi ┼żivot u naselju daleko od neprijatelja i ville Hektanir. U njihovim ┼żivotima nekoliko je novih likova od kojih se izdvaja lijepa nastavnica Asli, koja ─çe na ─Źudan na─Źin povezati Melek i Elif sa starim ┼żivotom. Za to vrijeme Mad┼żide i dalje bezuspješno traga za njima. U isto vrijeme u villi se pojavljuje njena pomalo zaboravljena sestra Kimet koja ─çe se prometnuti u najve─çeg negativca nove sezone. Zajedno sa svojim sinom, kojeg instalira u Hektanir Holding, pokušat ─çe oteti Mad┼żide ─Źitavo bogatstvo. Humejra je puna gor─Źine nakon Tarikove izdaje, ali ubrzo ─çe i njeno srce zaigrati kada se pojavi novi tjelohranitelj. Kerem i Parla o─Źekivano nisu sretni. Dok Parla pokušava odobrovoljiti supruga, on misli na Sureju i izgubljenu sre─çu.

 

┼Żanr: drama, Turska, (V - sezona 2018-2019.)

Uloge: ─░sabella Damla Güvenilir, Selin Sezgin, Nevzat Can, Berna Keskin, Nur Gürkan, Seyda Bayram

Reditelji: Ece Tahtal─▒o─člu Pertez, Yasemin Erkul

 

 

 

Srijeda, 20.02.2019. u 20:00h (967)
Najava epizoda:
Mad┼żide uz Leventovu pomo─ç nalazi izgovor da izbjegne zakazani termin kod lije─Źnice i uspijeva na bar još neko vrijeme dr┼żati svoju bolest u tajnosti. Strahovanja uposlenika firme Haktanir da ─çe nastati kaos kad Kerem sazna za ugovor sa Risoftom se ostvaruju. Rana je stava da je postupila najbolje za firmu. ┼Żulide kona─Źno uspijeva nagovoriti Šafaka na razgovor. ─îuvši za to, Tufan je još jedanput podsje─ça što ─çe se dogoditi ako otkrije istinu.


─îetvrtak, 21.02.2019. u 20:00h (968)
Najava epizoda:
Šafak odustaje od pisanje molba za premještaj te pru┼ża ┼Żulide šansu da mu ka┼że ono što ┼żeli. Me─Ĺutim ┼Żulide zbog Tufanovih prijetnji ne nalazi snage da ka┼że Šafaku istinu. Sedat uspijeva ocrniti Melek susjedima. Levent ┼żeli da Humejra po─Ĺe s njim u vo┼żnju biciklom. Iako se u po─Źetku opire, Humejra ipak prihvata Leventov prijedlog. Kerem ┼żeli pooštriti odnose u firmi i ne biti više toliko blag kao ranije.


Petak, 22.02.2019. u 20:00h (969)
Najava epizoda:
Levent je odlu─Źan nau─Źiti Humejru da vozi bicikl. Kerem pravi sastanak povodom natjecanja koje ─çe se odr┼żati u firmi. Rana predla┼że da se dovede stru─Źna osoba izvan firme koja bi bila neutralna u donošenju odluke o pobjedniku. Kerem pristaje na to. Emirhan govori Leman da ju je po┼żelio. Iako to nastoji prikriti, Leman se raduje ovoj Emirhanovoj izjavi. Sedat nastavlja uhoditi Asli i Melek kako bi ih mogao još više ocrniti kod susjeda.


Ponedjeljak, 23.02.2019. u 20:00h (970)
Najava epizoda:
Zbog vlasnika ku─çe Melek je u teškoj situaciji. I ┼Żulide pro┼żivljava teško razdoblje zbog Tufana. Alev Tufanu javlja sve što se dešava izme─Ĺu Šafaka i Emirhana. Tufan ne ┼żeli da Šafak zadobije Emirhanovu ljubav pa se nastoji pribli┼żiti sinu. Kimet sumnja da Mad┼żide sve zaboravlja te ju po─Źne bolje promatrati. Akin i Bird┼że se zbli┼żavaju tijekom priprema za natjecanje.


Utorak, 19.02.2019. u 20:00h (971)
Najava epizoda:
Humejra daje do znanja Kimet da joj ne vjeruje te naglašava da ne─çe dopustiti da više itko naudi njenoj obitelji. Kimet javlja Mahiru da je Mad┼żide postala zaboravna i savjetuje da to iskoriste. Melek shvata da nakon Sedatovih spletki ne─çe više mo─çi ostati u istoj ku─çi, ali potraga za novim stanom joj ide teško. Leman primje─çuje Šafakovu nervozu i saznaje da je tra┼żio premještaj.

 

elif5