Od ponedjeljka do petka u 20:00h;

(Elif)

Elif je priča o dobrodušnoj djevojčici koja postaje pijun u suparničkim igrama porodice Emiroglu. Elif ima samo šest godina kada je njena majka Melek tajno prepušta imućnom Emiroglu domaćinstvu da u njemu, poput svoje majke, odraste kao sluškinja na imanju. Iako to ona ne zna, Elif je dijete Kenana Emiroglua, najstarijeg sina u porodici. On nije svjestan da je Elif njegovo dijete, iako je bio zaljubljen u njenu majku Melek prije nego ga je ona, kako on to misli, napustila. Zapravo, Melek je prije šest godina pobjegla sa imanja, plašeći se za život svoje kćerke. Da li sada Elifina urođena dobrota može ispraviti sva zla učinjena njoj i njenoj porodici i donijeti sreću na Emiroglu imanje?

Žanr: drama, Turska, (III - sezona 2016-2017.)

Uloge: Selin Sezgin, Altuğ Seçkiner, Isabella Damla Güvenilir, Aysun Güven, Cemre Melis Çınar, Zeynep Öğren, Emre Kivilicim

Reditelj: Emine Fulya Yavuzoğlu i Oguz Ayaz

 
 

 

Utorak, 23.05.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Indži nastavlja raditi nestašluke kako bi dovela do tog da ju Arzu izbaci iz kuće i na taj način ponovo ode kod Elif. Arzu i Umit sve više ulaze u preprike koje stvaraju jaz između njih. Emirogluovi se navikavaju na novi život. Iznenađeni su i prilično razočarani kada im Selim saopći da će neko vrijeme raditi kao taksist. Alije smatra to neprihvatljivim. Međutim, Zejnep je ponosna na muža koji je spreman da se na sve načine odupre teškoćama koje su im se dogodile. Arzu poziva savjetnika za finansije kako bi mu saopćila plan za svoj novi posao.


Srijeda, 24.05.2017. u 19:30h
Najava epizode:
Arzu smatra da se nije dovoljno osvetila Emirogluovima, te počinje smišljati novi plan. Jusuf je opet na pravom mjestu kada je potrebna pomoć Emirogluovima. Ovaj put im popravlja veš mašinu koja se u međuvremenu pokvarila. Indži je uporna u svojoj namjeri da je izbace sa imanja. Njeni nestašluci izluđuju Arzu, no Umit sa simpatijama prihvata Indžino ponašanje. Selim prvi dan posla doživljava neugodnosti sa klijentima, između ostalog prijetnje nožem i tuču. Arzu se nalazi sa Feraje i nagovara je da razgovara sa Dževahirom kako bi Arzu postala suvlasnik krojačnice.


Četvrtak, 25.05.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Selim dolazi kući gdje ga zabrinuta Zejnep budna čeka, no on ne želi s njom pričati o tom danu. Melek mu želi pomoći, te počinje tražiti neki drugi posao. Murat je zabrinut zbog Ajle i želi se vidjeti s njom, međutim ona pokušava ostati hladna. U jednom od telefonskih razgovora Arzu saznaje da je Melek napustila posao u krojačnici i to ju razočarana. Hoće li zbog toga odustati od namjere da postane suvlasnik radnje?


Petak, 26.05.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Murat saznaje da je Latif, kojem duguje novac, Ajlin otac. Latif je grub prema njemu kao i prema Ajli kojoj prijeti da je više nikada ne želi vidjeti u blizini Murata. Arzu ne odustaje od namjere da naudi Melek i Elif, te donosi konačnu odluku da bude suvlasnik sa Dževahirom, ali ima uvjet da se Melek mora vratiti na posao. Dževahir pristaje na ponudu, no ne zna da li će uspjeti nagovoriti Melek da se ponovo vrati na posao. Stoga nagovara Ajsel da razgovara sa Melek o tome, no Melek odbija ponudu da se ponovo vrati u radionicu.


Ponedjeljak, 29.05.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Nakon što se Melek odbije vratiti na posao, Dževahir odlazi do njene kuće kako bi je nagovorio da se vrati. Vejsel dobija naređenje od Erkuta da taksijem odnese paket na određenu adresu. Murat u Doruklaru čeka priliku kako bi našao dokument koji mu je Umit tražio. Vejsel je iznenađen kada, ulazeći u taksi, na mjestu vozača taksija, ugleda Selima. Umit primjećuje da Indži ima temperaturu, te zove Asuman i Gondžu da joj pomognu. Arzu nije zadovoljna ovakvim Umitovim ponašanjem, no on joj daje do znanja da i on ima pravo na donošenje odluka.