Svakim danom u 20:00h

(Elif)

 

Nakon što je najdugovječnija moderna turska serija Elif doživjela pred bosanskohercegovačkom publikom pravi procvat, očekuje nas i nova 5. sezona. Ova će sezona ujedno biti i posljednja, pa očekujte neočekivano.

Kao što svi pretpostavljaju, Elif i Melek se uspijevaju spasiti od ruku Tarikovog pomagača i započinju novi život u naselju daleko od neprijatelja i ville Hektanir. U njihovim životima nekoliko je novih likova od kojih se izdvaja lijepa nastavnica Asli, koja će na čudan način povezati Melek i Elif sa starim životom. Za to vrijeme Madžide i dalje bezuspješno traga za njima. U isto vrijeme u villi se pojavljuje njena pomalo zaboravljena sestra Kimet koja će se prometnuti u najvećeg negativca nove sezone. Zajedno sa svojim sinom, kojeg instalira u Hektanir Holding, pokušat će oteti Madžide čitavo bogatstvo. Humejra je puna gorčine nakon Tarikove izdaje, ali ubrzo će i njeno srce zaigrati kada se pojavi novi tjelohranitelj. Kerem i Parla očekivano nisu sretni. Dok Parla pokušava odobrovoljiti supruga, on misli na Sureju i izgubljenu sreću.

 

Žanr: drama, Turska, (V - sezona 2018-2019.)

Uloge: İsabella Damla Güvenilir, Selin Sezgin, Nevzat Can, Berna Keskin, Nur Gürkan, Seyda Bayram

Reditelji: Ece Tahtalıoğlu Pertez, Yasemin Erkul

  

 

 

Petak, 18.10.2019. u 20:00h (1109)
Najava epizoda:
Fikret posjećuje Melek u zatvoru i prenosi joj dobre vijesti. Melek je sretna jer će možda na slobodu. Kimet za Fikret postaje glavna osumnjičena. Međutim, ni Fikret ni Melek ne mogu shvatiti odakle tolika mržnja kod nje. Melek se pokušava prisjetiti svega onoga što se dogodilo s Kimet kako bi našla bilo kakav trag. Zatvorenice su u pripravnosti i čekaju na Kimetin poziv kako bi naudile Melek. Šafak je sretan jer su Žulide i Leman u dobrim odnosima.


Subota, 19.10.2019. u 20:00h (1110)
Najava epizoda:
Fikret dolazi u kratku posjetu Kimet i govori joj da sumnja da je ona počinila zločine za koje se sumnjiči Melek. Kimet na to reagira nervozno što kod Fikret dodatno učvršćuje sumnju. U međuvremenu Kimet zove Fidan i daje joj zadatak da povrijedi Melek, ali da je ipak ne liši života. Međutim ,.jedna od zatvorenica slučajno čuje taj razgovor te obavještava Melek i Fosfornu. Zatvorenice smišljaju plan kako spasiti Melek. Fidan je bijesna jer njen plan nije uspio, te se ne želi javiti Kimet.


Nedjelja, 20.10.2019. u 20:00h (1111)
Najava epizoda:
Žulide ispituje Emirhana što radi kad je kod Tufana. Emirhan joj govori da Tufan planira da ode u svoje rodno mjesto, Samsun. Žulide se brine da bi Tufan mogao nešto novo smisliti. Fikret odlazi kod Melek i saznaje što se dogodilo u zatvoru. Kimet zove Fidan, ali je razbjesni kada se ova ne usudi priznatio što se dogodilo. Tufan nagovara Emirhana da krene s njim u Samsun, ali dječak ne pristaje na to jer nema dozvolu majke. Tufan se pretvara da je razočaran te tako privoli Emirhana da krišom izađe iz kuće.


Ponedjeljak, 21.10.2019. u 20:00h (1112)
Najava epizoda:
Emirhan i Tufan kreću u Samsun. Emirhan je oduševljen jer mu je uspio plan, međutim Tufan nema namjeru vratiti dječaka. Tufanovo auto se kvari na putu te su primorani čekati popravku. U međuvremenu Žulide, Šafak i Leman primjećuju da Emirhana nema kod kuće. Shvataju da ga je Tufan odveo sa sobom. Emirhan shvata Tufanovu pravu namjeru te uspjeva nazvati Žulide i objasniti joj gdje se nalazi. Šafak i Žulide pronalaze dječaka, ali Tufan ga ne želi pustiti. Hoće li Šafak i Žulide uspjeti u svojoj misiji?


Utorak, 22.10.2019. u 20:00h (1113)
Najava epizoda:
Žulide pod Tufanovim pritiskom i prijetnjama daje lažnu izjavu policiji o tome kako je Šafak zboden. Međutim Leman sumnja u njenu izjavu. Sigurna da su pronašli Tufana i da je on nožem napao Šafaka, traži odgovore od Žulide. Fikret govori Mahiru kako će predočiti sudu snimku kao dokaz za njeno što brže puštanje iz zatvora.


Srijeda, 23.10.2019. u 20:00h (1114)
Najava epizoda:
Dok se Šafak na intenzivnoj bori za život, Leman vrši pritisak na Žulide da ispriča istinu policiji. Kada ne uspije u svojoj namjeri, traži od Emirhana da to uradi. Žulide primjećuje da je njen sin od šoka možda zanijemio te traži pomoć. Za to vrijeme Šafak se budi i u strahu za Žulide i Emirhana ustaje iz kreveta što dovodi do krvarenja rane i ponovne operacije. Keremove slutnje se ostvaruju kada od Elif sazna da se Asli pridružila njenom i Mahirovom izlasku.


Četvrtak, 24.10.2019. u 20:00h (1115)
Najava epizoda:
Iako se Leman protivi Šafakovoj želji da razgovara sa Žulide, primorana je ugoditi svom sinu. S druge strane, Žulide priznaje Šafaku da je dala lažnu izjavu policiji, ali samo u namjeri da zaštiti njega i Emirhana. Vjerujući svojoj supruzi i imajući razumijevanje za sve što je uradila, Šafak traži da mu kaže sve što je rekla policiji kako bi uskladili priče. Melek se na iznenađenje Fosforne i Ćićek ponovo povlači u sebe.

 

 

elif5