Nova, 5. sezona, radnim danom u 20:00h

(Elif)

 

Nakon što je najdugovje─Źnija moderna turska serija Elif do┼żivjela pred bosanskohercegova─Źkom publikom pravi procvat, o─Źekuje nas i nova 5. sezona. Ova ─çe sezona ujedno biti i posljednja, pa o─Źekujte neo─Źekivano.

Kao što svi pretpostavljaju, Elif i Melek se uspijevaju spasiti od ruku Tarikovog pomaga─Źa i zapo─Źinju novi ┼żivot u naselju daleko od neprijatelja i ville Hektanir. U njihovim ┼żivotima nekoliko je novih likova od kojih se izdvaja lijepa nastavnica Asli, koja ─çe na ─Źudan na─Źin povezati Melek i Elif sa starim ┼żivotom. Za to vrijeme Mad┼żide i dalje bezuspješno traga za njima. U isto vrijeme u villi se pojavljuje njena pomalo zaboravljena sestra Kimet koja ─çe se prometnuti u najve─çeg negativca nove sezone. Zajedno sa svojim sinom, kojeg instalira u Hektanir Holding, pokušat ─çe oteti Mad┼żide ─Źitavo bogatstvo. Humejra je puna gor─Źine nakon Tarikove izdaje, ali ubrzo ─çe i njeno srce zaigrati kada se pojavi novi tjelohranitelj. Kerem i Parla o─Źekivano nisu sretni. Dok Parla pokušava odobrovoljiti supruga, on misli na Sureju i izgubljenu sre─çu.

 

┼Żanr: drama, Turska, (V - sezona 2018-2019.)

Uloge: ─░sabella Damla Güvenilir, Selin Sezgin, Nevzat Can, Berna Keskin, Nur Gürkan, Seyda Bayram

Reditelji: Ece Tahtal─▒o─člu Pertez, Yasemin Erkul

 

 

 


Utorak, 23.04.2019. u 20:00h (1011)
Najava epizoda:
Iako ne ┼żeli pokazati, Asli pati za Keremom. S druge strane i Kerem se prisje─ça slatkih trenutaka provedenih sa Asli. Mahir je vrlo iznena─Ĺen kada vidi Elif i Melek na Keremovom vjen─Źanju, ali ne ┼żeli pokazati da ih poznaje. Kimet govori Parli da je napravila pravu stvar, no ipak nešto krije od nje. Dok svi ─Źekaju da vjen─Źanje po─Źne, Parla se po─Źinje ─Źudno ponašati. Svi misle da je to od umora, ali Parla pravi korak koji sviju ostavlja u ─Źudu.


Srijeda, 24.04.2019. u 20:00h (1012)
Najava epizoda:
Parla je ogor─Źena jer je morala podle─çi ─îalarovim ucjenama. Iako Kimet zna da joj Parla ne vjeruje i da joj je svjesno pokvarila vjen─Źanje, ona joj nastavlja glumiti najbolju prijateljicu. Bird┼że se ljuti na Akina jer misli da on pokušava zavesti druge djevojke. Ne znaju─çi da je Keremovo vjen─Źanje otkazano Asli donosi odluku da ode iz holdinga. I upravo kada ┼żeli da Kerem potpiše njen otkaz Asli saznaje nešto zbog ─Źega odustaje od svoje namjere.


─îetvrtak, 25.04.2019. u 20:00h (1013)
Najava epizoda:
Asli odustaje od davanja otkaza na poslu nakon novih saznanja. S druge strane, Parla tra┼żi uto─Źište u Kimet, ali nije ni svjesna da joj je upravo to i bila najve─ça greška. I dok pripreme za reviju teku punim gasom, Bird┼że se pita kako da se postavi prema Akinu. Mad┼żide se iz bolnice vra─ça sa jako dobrim vijestima, ali ne i za Kimet. Kako ─çe Kimet reagirati na vijesti o sestrinoj bolesti?


Petak, 26.04.2019. u 20:00h (1014)
Najava epizoda:
Kimet pritiš─çe Mahira da osujeti Keremov napredak, te on putem posrednika u transportne kamione podme─çe ilegalne lijekove. Kerem je prezadovoljan u─Źinkom svojih radnika, ali Rana svojim postupcima ugro┼żava reviju, što dovodi do rasprave izme─Ĺu njih dvoje. Elif zbog uništene haljine tuguje jer nema što odjenuti za reviju, ali Melek ima iznena─Ĺenje za nju.

 

Ponedjeljak, 29.04.2019. u 20:00h (1015)
Najava epizoda:
Alev i Leman odbijaju pomo─çi Tufanu pa on priznaje Emirhanu da mu je otac. Zbunjen i povrije─Ĺen što je krila istinu od njega, Emirhan odbija kazati majci šta ga mu─Źi. Kako bi pobrala plodove svoje spletke, Kimet prijavljuje Kerema za krijum─Źarenje. Za to vrijeme Kerem sa nestrpljenjem iš─Źekuje isporuku nove kolekcije u inozemstvo. Akinova zanimanja za manekenke pobu─Ĺuju ljubomoru kod Bird┼że.

 

Utorak, 30.04.2019. u 20:00h (1016)
Najava epizoda:
Iako se ─Źini da na prvu sve ide sjajno, Kerem i njegova obitelj nisu svjesni kakva ih završnica revije o─Źekuje. Emirhan pru┼ża majci još jednu priliku da mu ka┼że što se dogodilo sa njegovim ocem, ali nakon njene ponovne la┼żi, odlu─Źuje oti─çi od ku─çe. Izbezumljena i prestrašena, ┼Żulide tra┼żi odgovore kod Tufana, ali ih ne dobiva. Keremove nade za uspješnu budu─çnost prekida njegovo uhi─çenje za krijum─Źarenje ilegalnih lijekova.

 

Srijeda, 01.05.2019. u 20:00h (1017)
Najava epizoda:
Dok Kimet likuje zbog postignutog cilja, Mahir preispituje njihove postupke i smatra da su pretjerali. Haktanirovi nastoje uvjeriti policiju u Keremovu nevinost, ali bez u─Źinka. Humejra krivi Ranu za nastalu situaciju, te se suo─Źava sa njom i jasno joj daje do znanja da ne─çe dozvoliti da naudi njenoj obitelji. Dok ┼Żulide i Šafak tra┼że Emirhana na pustim i mra─Źnim ulicama, on nalazi uto─Źište kod Leman.

 

─îetvrtak, 02.05.2019. u 20:00h (1018)
Najava epizoda:
┼Żulide tra┼żi oproštaj od Šafaku za sve što mu je do sada priredila. Levent pokušava prona─çi na─Źin da Kerema izbavi iz pritvora. Kijmet instistira da Mahir preno─çi kod Haktanirovih. Kod Mahira se bude pomješana osje─çanja. Uprkos osje─çaju mr┼żnje prema Haktanirovima, Mahir po─Źinje da misli da je ono što on i njegova majke rade protiv njih, previše. Kijmet svojim izjavama stvara negativnu atmosferu u porodici te ─Źini da se Mad┼żide osje─ça loše.

 

Petak, 03.05.2019. u 20:00h (1019)
Najava epizoda:
U odsustvu Kerema, Rana pokušava da se nametne kao jedina nadre─Ĺena u firmi. Rana saznaje od svojih ljudi da Tarik nije umiješan u Keremov slu─Źaj te ┼żeli istra┼żiti ko bi to mogao biti. Levent dojavljuje porodic da su prona─Ĺeni izgubljeni snimci za koje misli da ─çe pomo─çi da Kerem bude oslobo─Ĺen krivice. Kijmet to ─Źuje i uspani─Źi se. Mahir pravi potez koji mnogo razbjesni Kijmet. Mahir je odlu─Źan da se ne povinuje svim maj─Źinim naredbama.

 

elif5