Nova, 5. sezona, radnim danom u 20:00h

(Elif)

 

Nakon što je najdugovje─Źnija moderna turska serija Elif do┼żivjela pred bosanskohercegova─Źkom publikom pravi procvat, o─Źekuje nas i nova 5. sezona. Ova ─çe sezona ujedno biti i posljednja, pa o─Źekujte neo─Źekivano.

Kao što svi pretpostavljaju, Elif i Melek se uspijevaju spasiti od ruku Tarikovog pomaga─Źa i zapo─Źinju novi ┼żivot u naselju daleko od neprijatelja i ville Hektanir. U njihovim ┼żivotima nekoliko je novih likova od kojih se izdvaja lijepa nastavnica Asli, koja ─çe na ─Źudan na─Źin povezati Melek i Elif sa starim ┼żivotom. Za to vrijeme Mad┼żide i dalje bezuspješno traga za njima. U isto vrijeme u villi se pojavljuje njena pomalo zaboravljena sestra Kimet koja ─çe se prometnuti u najve─çeg negativca nove sezone. Zajedno sa svojim sinom, kojeg instalira u Hektanir Holding, pokušat ─çe oteti Mad┼żide ─Źitavo bogatstvo. Humejra je puna gor─Źine nakon Tarikove izdaje, ali ubrzo ─çe i njeno srce zaigrati kada se pojavi novi tjelohranitelj. Kerem i Parla o─Źekivano nisu sretni. Dok Parla pokušava odobrovoljiti supruga, on misli na Sureju i izgubljenu sre─çu.

 

┼Żanr: drama, Turska, (V - sezona 2018-2019.)

Uloge: ─░sabella Damla Güvenilir, Selin Sezgin, Nevzat Can, Berna Keskin, Nur Gürkan, Seyda Bayram

Reditelji: Ece Tahtal─▒o─člu Pertez, Yasemin Erkul

 

 

Petak, 18.01.2019. u 20:00h (944)
Najava epizoda:
Kada Asli prijavi Melekin i Elifin nestanak policiji, saznanje kako se Melek slu┼żbeno vodi mrtvom. Šokirana i potresena Asli uspijeva pobje─çi iz postaje kako ne bi uvalila Melek u dodatne nevolje. Za to vrijeme Melek još jedanput pokazuje hrabrost jedne majke, te uspijeva spasiti sebe i svoje dijete od napasnika. Alev dolazi do saznanja da ─çe Šafak zaprositi ┼Żulide. Kuje plan koji uklju─Źuje i Tufana, kako ne bi došlo do toga.


Ponedjeljak, 21.01.2019. u 20:00h (945)
Najava epizoda:
U namjeri da preuzme vo─Ĺstvo u firmi, Rana vrši pritisak na privilegirane radnike, a ponajviše na Bird┼że. Smatraju─çi da nema svrhe da više ─Źeka, Šafak predla┼że ┼Żulide da se vjen─Źaju. ┼Żulide oklijeva plaše─çi se sinovljeve reakcije. Kako ─çe Emirhan primiti ideju o mogu─çoj udaji njegove majke? Iako Asli i Elif svim silama nastoje sa─Źuvati svoju tajnu, direktor škole ipak saznaje da Elif ilegalno poha─Ĺa školu.


Utorak, 22.01.2019. u 20:00h (946)
Najava epizoda:
U nemogu─çnosti da više podnosi uvrijede, Melek uz vrlo u─Źinkovito obrazlo┼żenje daje otkaz na poslu. ┼Żulide se na putu do Šafaka i svoje sre─çe susre─çe sa Tufanom i prijetnjama smr─çu. Boje─çi sa sinovljev i Šafakov ┼żivot, odlu─Źuje ne pristati na Šafakovu prosidbu. Nakon što je saznao da Elif nezakonito poha─Ĺa školu, direktor postavlja uvjet Asli. Ve─Źera kod Haktanira donosi nam novi preokret. Tko je zapravo Mahir, novi Izvršni direktor firme?


Srijeda, 23.01.2019. u 20:00h (947)
Najava epizoda:
Premda joj sinovljeve rije─Źi razaraju srce za stolom Haktanira, Kimet je primorana slijediti Mahirovu igru. Elif na veoma bolan na─Źin saznaje da joj je majka ostala bez posla. Dok Šafak pokušava shvatiti zašto ga ┼Żulide izbjegava, ona se ponovno suo─Źava sa Tufanovim prijetnjama. Asli nudi svoju pomo─ç Melek i Elif u pravljenju gurabija kako bi njih dvije opstale do Melekina pronalaska novog posla.


─îetvrtak, 24.01.2019. u 20:00h (948)
Najava epizoda:
┼Żulide nastoji manje vremena provoditi u blizini Šafaka zbog straha da ─çe mu Tufan nauditi. Elif pri─Źa Asli o snazi i borbi Melek kroz ┼żivot. Nastavlja praviti kola─Źe i prodavati ih kako bi pomogla mami. Humejra ┼żeli saznati nešto više o Leventu, me─Ĺutim zbog opisa posla on joj ne mo┼że puno re─çi o sebi. Humejra ipak pronalazi na─Źin da sazna nešto više o njemu.

 

elif5