Svakog dana u 21 sat

(Benim Adim Melek)


 
Melek je prije svega majka. Iako njen životni put nije nimalo lak, majčinstvo je ono što ju drži na životu. Ona je spremna dati sve za svoje troje djece. Dok obnavlja svoj život i počinje sve ispočetka, upoznat će što znači istinska ljubav, ali i bol.

 

Žanr: turska drama

Uloge: Nehir Erdogan, Kutsi, Mustafa Mert Koç

Autor: Cem Akyoldaş

 

 

Srijeda, 28.10.2020. u 21:00h (75)
Najava epizoda:
Sejran prijeti bivši muž koji je izašao iz zatvora, no ona iako se plaši, ne želi o tome govoriti Midhatu. Alpaj pomjera datum vjenčanja s Fundom zbog čega se ona mnogo raduje, ali i brine kako će se stići spremiti.  Zumrut nudi Halilu da razgovara s Džumalijem da im pomogne riješiti situaciju u radionici, no on to odbija. Halil joj govori da je umoran od Džumalijevog stalnog pogrešnog razumjevanja.


Četvrtak, 29.10.2020. u 21:00h (76)
Najava epizoda:
Razočarana Unzile dolazi kod Sejran kako bi je savjetovala da se udalji od Mithata za dobrobit njih oboje. Džumali posjećuje Sejit Alija i obavještava ga o problemima radionice, te mu predlaže da je njih dvojica kupe. Sejran je zabrinuta za svoju kćer, jer ne zna šta je sve njen bivši muž u stanju učiniti. Mahmut govori Kadrije da više ne može podnositi njeno miješanje u život svima, te započinju priču o razvodu. Funda zlobno obavještava Kerema kako se za dva dana udaje za njegovog oca. Alpaj i Kenan dolaze kupiti radionicu i svi su u šoku.


Petak, 30.10.2020. u 21:00h (77)
Najava epizoda:
Mahmut govori Kadrije kako mu je dosta njenih spletki zbog čega se ona ljuti i govori kako će se razvesti od njega. Defne lomi sve po kući kada sazna kako je njen otac ugovorio njenu prosidbu s Kenanom. Alpaj i Funda su razočarani jer im je propao plan. Defne je tužna jer je shvatila koliko je povrijedila majku svojim izjavama, te joj je teško pogledati je u lice nakon svega. Džumali i Sejit Ali će sve uložiti kako bi spasili radionicu pokojnog Hafiza, no Džumali ima uslov da Melek tu ne radi zbog čega se Halil ponovo ljuti.


Subota, 31.10.2020. u 21:00h (78)
Najava epizoda:
Nakon svađe sa ocem, Kerem dovodi Defne kod Melek i govori joj kako je Defne napokon otkrila Fundino lice. Melek je zabrinuta za kćer, ali i sretna zbog dolaska njene djece. Defne odbija svaku bliskost sa majkom koja uporno pokušava da joj se približi. Sejit Ali ne dozvoljava Melek da radi u radionici. Bejhan uslovljava Unzile i govori joj kako će se, ukoliko želi ostati u konaku, morati da uda za prvog prosca koji naiđe. Unzile je užasnuta riječima svoje majke. Erdal ponovo uznemirava Sejran.


Nedjelja, 01.11.2020. u 21:00h (79)
Najava epizoda:
Defne je još više tužna nakon što joj Kerem kaže kako je Omer čuo njenu i majkinu svađu u radionici. Ihsan i Bašak odlučuju svoju ušteđevinu pokloniti za spašavanje radionice. Ihsan pokušava odgovoriti Kadrije od razvoda, no ona ne odustaje. Džumali i Sejit Ali ne mogu se dogovoriti hoće li pomoći radionici jer nijedan nije zadovoljan stanjem između Melek i Halila.


Ponedjeljak, 02.11.2020. u 21:00h (80)
Najava epizoda:
Sejit Ali govori Mithatu kako neće odobriti njegovu vezu sa Sejran, a Mithat mu odgovara kako mu odobrenje od njega ni ne treba. Defne pokušava objasniti Adnanu kako oni mogu biti samo prijatelji, ali je Adnan ne sluša nego nasrće na Kerema i Omera koji je dolaze spasiti. Sejran govori Mithatu da u njenom životu nema mjesta ni za koga osim za njenu kćer. U trenutku kada mu sin javlja da je shvatio da su Alpaj i Funda udruženi lažovi, Kenan odustaje od kupovine radionice. Kadrije saznaje da je u drugom stanju.


Utorak, 03.11.2020. u 21:00h (81)
Najava epizoda:
Sejit Ali i Džumali su sretni jer su uspjeli spasiti Hafizovu radionicu. U Sejit Alijevom konaku radost se nastavlja nakon što Zejnel dovede malog Sejit Alija. Kenan napada Alpaja da mu je zabio nož u leđa jer Defne ne voli Adnana, ali on ga uvjerava da joj treba samo malo vremena. Nefise je drago jer je Sejit Ali vjeruje Melek da može bez ikakvih problema raditi u radionici s Halilom. Funda izbaci Alpaja iz stana i govori mu kako se više ne želi udati za njega. Melek ludi kada sazna da je Alpaj pokušao udati Defne za Adnana.