Radnim danom u 20:00h

(Kinali Kar)

 

Serija prikazuje ljubavne priče četiri djevojke, četiri sestre, mještanke malog i zabačenog turskog sela Kinali Kar, sa najvećim osvrtom na strastvenu ljubav mladog nastavnika Alija i lijepe mještanke Nazar, najstarije kćerke Hanim i Age.
Ali je iz velikog grada u selo došao zbog posla, i u njemu brzo pronalazi prijatelje, ali i ljubav svog života, Nazar. Ona je buntovnica, koja se ne želi povinovati sudbini koju su joj namjenili roditelji. U znak pobune odsjeće kosu jer ne želi biti sa onim kojeg ne voli. Ali, bez obzira na sve, njena majka je odlučna da je uda za Cabbara, agu obližnjeg sela. No, Nazar zna da je ljubav njenog života mladić kojeg je vidjela u svojim snovima. Taj mladić je Ali, koji je upravo stigao u Kinar Kar i ona ne odustaje od svojih snova.

Osim romantičnih priča, serija interpretira i tradiciju i običaje ljudi iz malih sredina, poput sela Kinali Kar. Glavnu mušku ulogu, Alija, tumači Emrah Ipek, ultimativna zvijezda Turske, glumac, pjevač i showmen, a glavna ženska uloga povjerena je atraktivnoj Ozlem Conker.

 

 

Autor: Taner Akvardar

Glavne uloge: Emrah, Ozlem Conker, Mustafa Avkiran, Nurseli Idiz, Engin Senkan, Yasar Abravaya

 

 

 

 

Petak, 19.07.2019. u 20:00h (05)
Najava epizoda:
Svi su sretni kada vide učitelja ponovno u selu. U istom trenutku pojavljuje se Džabar aga koji stavlja Aliju do znanja kako je on taj koji će oženiti Nazar. Iako Aliju nisu jasna pravila sela, on ne odustaje od ljubavi. Nalazi se kasno navečer s Nazar ispod drveta s maramama. Jusuf i dalje sanja kako će postati gospodinov zet i oženiti Sumru.


Subota, 20.07.2019. u 20:00h (06)
Najava epizoda:
Sureja odvodi obitelj u Džabarovo selo kako bi ugovorila brak. Alija grize savjest jer su mu prijatelji upali u sukob sa Surejom zbog njega. Omer želi otići iz sela i povesti Mihriban. Kamber uzme Nazar na konju kako bi joj pokazao novo selo i odvede ju kod Alija. Oni provode večer zajedno. U Kinali Kar stiže Alijeva majka i javlja mu kako je dobio dozvolu za rad i može postati seoski učitelj. On požuri zaustaviti Omera.


Nedjelja, 21.07.2019. u 20:00h (07)
Najava epizoda:
Omer i Ali smišljaju kako da otvore školu. Bit će teško sa Surejom na leđima. Nazar i njene sestre pričaju o nesretnim ljubavnim životima. Niti jedna ne može biti s onim kojeg voli. Džabar aga natjera Jusufa da bude njegove oči i uši u Kinali Karu. Ali pita Nazar da se uda za njega. Jusuf ih vidi zagrljene na ulici i prisluškuje njihov razgovor. Zehra dolazi vidjeti Kambera. Džabar aga otima Nazar iz kuće.


Ponedjeljak, 22.07.2019. u 20:00h (08)
Najava epizoda:
Iako Ali odlazi u policiju tražiti intervenciju povodom otmice Nazar, oni ne mogu ništa učiniti jer Sureja nije prijavila nestanak kćeri. Džabar aga za to vrijeme pokušava ukrotiti Nazar, ali ona se zna obraniti od nasrtaja. Ona pobjegne, Džabar je prati s pištoljem u ruci i nožem u leđima. Fadik za to vrijeme čuje Demira koji priznaje njenom ocu da je i on zaljubljen u Nazar. Ona se razočara i odluči izvršiti samoubojstvo.


Utorak, 23.07.2019. u 20:00h (09)
Najava epizoda:
Nazar nije pustila da Džabar aga umre, ali to je dovede u još veću nepriliku. Njemu je to samo znak da ga ona voli i da po cijenu smrti mora je zadržati. Demir je u zadnji tren spasio Fadik od vješanja. Jusuf prisluškuje sve razgovore u kafani kako bi Džabar agi prenio informacije. Ali i Omer kreću u oslobađanje Nazar i uspiju u tome. Ona potom sazna što se sve događalo otkako nje nije bilo.


Srijeda, 24.07.2019. u 20:00h (10)
Najava epizoda:
Davut pred policijom optužuje Kambera za nesreću koju je doživjela Zehra. Fadik je očajna nakon pokušaja ubojstva. Dok ona pati, Demir nije prestao sanjati o Nazar i Fadik mu uopće ne pada na pamet. Mehmet dolazi na imanje vidjeti Pinar. Sureji se to uopće nije svidjelo. Ali okuplja seljane kako i im izložio svoj plan oko škole. Pojavljuje se Davut s namjerom da ubije Kambera i u natezanju pogodi Alija u nogu. Sureja mu odbije pomoći.


Četvrtak, 25.07.2019. u 20:00h (11)
Najava epizoda:
Sureja na silu odvodi Nazar u hamam kako bi sprala grijehe. Džabar aga se krije od policije. Seljani napuštaju radove u šumi i donose sjekire Sureji jer nije pomogla ranjenom čovjeku. Zehra posjećuje Alija u bolnici, on lobira za Kambera. Demir želi otići, Fadik ga pokuša spriječiti. Prijeti samoubojstvom. Pinar sumnja da je Sumru trudna. Nazar posjećuje Alija koji se oporavlja u Omerovoj kući. Predlaže mu da pobjegnu zajedno.