Radnim danom u 20:00h

(Kinali Kar)

 

Serija prikazuje ljubavne priče četiri djevojke, četiri sestre, mještanke malog i zabačenog turskog sela Kinali Kar, sa najvećim osvrtom na strastvenu ljubav mladog nastavnika Alija i lijepe mještanke Nazar, najstarije kćerke Hanim i Age.
Ali je iz velikog grada u selo došao zbog posla, i u njemu brzo pronalazi prijatelje, ali i ljubav svog života, Nazar. Ona je buntovnica, koja se ne želi povinovati sudbini koju su joj namjenili roditelji. U znak pobune odsjeće kosu jer ne želi biti sa onim kojeg ne voli. Ali, bez obzira na sve, njena majka je odlučna da je uda za Cabbara, agu obližnjeg sela. No, Nazar zna da je ljubav njenog života mladić kojeg je vidjela u svojim snovima. Taj mladić je Ali, koji je upravo stigao u Kinar Kar i ona ne odustaje od svojih snova.

Osim romantičnih priča, serija interpretira i tradiciju i običaje ljudi iz malih sredina, poput sela Kinali Kar. Glavnu mušku ulogu, Alija, tumači Emrah Ipek, ultimativna zvijezda Turske, glumac, pjevač i showmen, a glavna ženska uloga povjerena je atraktivnoj Ozlem Conker.

 

 

Autor: Taner Akvardar

Glavne uloge: Emrah, Ozlem Conker, Mustafa Avkiran, Nurseli Idiz, Engin Senkan, Yasar Abravaya

 

  

 

Četvrtak, 22.08.2019. u 20:00h (39)
Najava epizoda:
Redžep i Omer se svađaju nako što je Redžep počeo raditi u šumi. Riza i Sumru razgovaraju u suton ali ih prekine pijani Jusuf. Razglasi cijelom imanju kako je Sumru spavala s njim te je mora oženiti. Kamberu je sve lošije. Jedini je izlaz u Zehri, ali svi zanju kako je ta priča nemoguća. Nazar stavlja travu za spavanje u večeru i svi pospu na imanju kako bi se ona i Ali mogli naći ispod drveta s maramama.


Petak, 23.09.2019. u 20:00h (40)
Najava epizoda:
Pinar je zabrinuta jer je Mehmet napustio školu i osjeća se odgovornom. Sureja javlja Sumri i Fadik kako se udaju narednog tjedna. Sumra prijeti da će se ubiti ako je pokušaju udati za Jusufa. Džabar aga pokušava saznati tko mu uzima robu ispred nosa. Kada sazna tko je optuži Nazar, a kasnije i sve ukućane. Ali i Omer odvode Kambera na psihijatrijsko vještačenje. Halil obećava da će Sumru dati Rizi.


Subota, 24.08.2019. u 20:00h (41)
Najava epizoda:
Došao je dan svadne Halilovih kćerki. Na svadbi se pojavljuju i Džabar aga i Nazar. Edže odmah primjeti napetost, a Nazar kako je liječnica zaljubljena u Alija. Džabar aga je smislio da pusti branu i poplavi Kinali Kar kao osvetu za krađu ribe. Ali saznaje kako je njegov otac umiješan u sve. Na svadbu dolazi i Jusuf s pištoljem. U hrvanju s Rizom on strada od metka. Selo počinje plaviti.i.


Nedjelja, 25.08.2019. u 20:00h (42)
Najava epizoda:
Fadik ne skida vjenčanicu, jer želi da Demir dođe kući. Halil se zauzme za Rizu kod načćelnika, te mu obećaju ubrzano suđenje. Ali odlazi na imanje Džabar age kako bi se obračunao s njim. Nazar pozli. Trudna je s Alijem. Lamija širi tračeve po selu o tome kako Nazar ne spava s mužem. U Kinali Kar dolazi obavijest kako će se izbori ponoviti jer je Kamber proglašen ludim. Riza pred sudijom prizna kako je sudjelovao u ranjavanju još dva čovjeka.


Ponedjeljak, 26.08.2019. u 20:00h (43)
Najava epizoda:
Fadik čini sve da oduševi Demira, pa čak angažira i Nafile da joj spremi jela koja on voli. Halil i Sumra dolaze kod načelnika da vide što se događa s Rizom i saznaju šokantne vrijesti. Jusuf se budi i očajava jer je za njega sve izgubljeno. Nazar uhvati Lamiju kako na vrata spavaće sobe stavlja sihr. Sumru odlazi u šetnju. Halil aga shvati kako će sebi nešto učiniti. Žureći doživi nesreću. Ali spašava Sumru kada skoči u rijeku, ali ona završava u komi.


Utorak, 27.08.2019. u 20:00h (44)
Najava epizoda:
Nazar se vraća na imanje i saznaje kako je Lamija u nemilosti jer je širila tračeve a Džabar aga saznao. Odluči ju zaštiti, Sureja I Halil moraju odlučiti hoće li Sumru i dalje živjeti kao biljka ili će joj biti isključeni aparati koju ju drže na životu. Sureja pobjeđuje na ponovljenim izborima u Kinali Karu. Redžep postaje novi nadglednik šume. Fadik prati Demira u stopu.


Srijeda, 28.08.2019. u 20:00h (45)
Najava epizoda:
Omer i Šahnaz nastavljaju se viđati. Džabar aga dovodi nazar do ludila i suza. Ali je razočaran nakon što je Edže malom Aliju pomogla da izmijeni ocjene. Sureja donosi Halilu otkaz na mjesto upravnice i stavlja sve u njegove ruke. Jusuf saznaje kako je u istoj bolnici i Sumra koja je u komi. Policija dolazi uhititi Sureju na osnovu Jusufove izjave kako mu je ona dala pištolj i nagovorila ga na pokušaj ubojstva. Ona mu zaprijeti. Davud prebije Zehru.