Od ponedjeljka do petka u 18:00;

(Firtina)

Radnja ove serije i njeni interesantni likovi će vas nasmijati, rasplakati, pokazati sve zaplete i intrige koji se mogu naći na putu pravoj ljubavi, ali i dati vam priliku da pratite razvoj romanse između glavnih likova. A glavni likovi Oluje su zgodniseoski mladić, Ali i tvrdoglava i lijepa Zeynep. Kako je obično zabranjeno voće najslađe, tako se i njih dvoje zaljubljuju jedno u drugo. Alijev otac, Hasan, sanja o tome da postane bogat  i odgovara mu to što je Ali zaljubljen u bogatu djevojku. Međutim, majka lijepe Zeynep, Emine, pokušava spriječiti njihovu vezu.  Njoj se nimalo ne dopada ideja da se njena kćerka uda za siromašnog radnika, te se svim silama trudi da razdvoji dvoje mladih, baš kao i Zeynepin brat, Dursun. Njihova želja je Zeynep udati za nekog vrijednog njihove porodice, poput zlatara Ramazana....
 
Glavne uloge: Burçin Terzioğlu, Murat Yıldırım, Zerrin Sümer, Jale Aylanç, Salih Kalyon, Münir Canar, Erkan Can
Ayşen Gruda, Orhan Eşkin, Ömür Arpacı
Scenarist: Gökhan Horzum
Režija: Metin Balekoğlu
 
 
 

 

Petak, 28.04.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Ali je veoma pažljiv prema Zeynep, te joj neprestano priređuje iznenađenja. Njoj nije jasno zašto se suprug tako ponaša. Kada se situacija raščisti svi ostanu šokirani. Hasan i Fevzi se pomire, a ujedini ih zasićenost ženama. Hodža ugleda Sevdu s Nedžipom i postane ljubomoran. Emine i Sakine se posvađaju oko novca, pa se uključe obje obitelji.


Ponedjeljak, 01.05.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Alijev i Zeynepin razgovor biva prekinut zbog svađe između ukućana, i zbog toga je Zeynep spriječena reći Aliju za trudnoću. No, Ali svima otkriva da će postati roditelji, te time dovodi Zeynep u nezavidnu situaciju. S druge strane, Hasan i Fevzi su obnovili svoje partnerstvo, ali Emine i Sakine su prekinuli svoje partnerstvo. Nakon toga, Sakine se ne želi ni približiti restoranu. Na pomolu je novi rat između ove dvije obitelji.


Utorak, 02.05.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Sevda se pokušava riješiti Necipa, te je zbog toga zanemarila hodžu. Hodža je zbog toga pomalo tužan. Nešto mora poduzeti da bi što prije udaljio Necipa od Sevde. Zeynep je konačno shvatila zbog čega je Faruk neizmjerno ljubazan prema njoj, te odmah daje otkaz, no Aliju ne otkriva pravi razlog otkaza. To će biti povod da Ali posumnja u Zeynep te dolazi do novih problema između njih dvoje.


Srijeda, 03.05.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Stvari za Zeynep nisu nimalo jednostavne, jer Faruk želi da se ona vrati na posao. Ne vrati li se morat će firmi platiti odštetu. Zeynep nema drugog izbora nego da sve prizna Aliju, ali on prije sve sazna. Situacija se završi tragično. Hasan je počeo gubiti interes za žene, i za njega život više nema smisla. Odlučuje potražiti pomoć kod psihologa.


Četvrtak, 04.05.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Hodža je zaljubljen u Sevdu, ali misli da će njegova ljubav ostati neuzvraćena. Feraye saznaje za to, te hitno mijenja svoj plan. S druge strane, Faruk je u bolnici, u kritičnom stanju. Otisci prstiju na nožu ukazuju na to da je Ali krivac. Svi su tužni i bespomoćni, posebno Zeynep. Alijeva sloboda ovisi o Farukovov zdravstvenom stanju.