Od ponedjeljka do četvrtka u 20:50h

„Predaj se srce“ je priča o ljubavnoj agoniji, koja muči dvoje mladih ljudi rastrzanih između vlastitih emocija i okruženja,odnosno tradicije, porodice i prijatelja, koji tu ljubav brane. Socijalne razlike presudit će opet da još jedna ljubavna priča bude nemoguća, a u isto vrijeme snažna da krene u borbu protiv zabrana i predrasuda. „Predaj se srce“ intrepretira ljubavnu priču između prelijepe Bahar i zgodnog Saliha. Salih potiče iz siromašne porodice i od malena je bio primoran da da radi kako bi uzdržavao ukućane. Radio je sve poslove, pa čak i posao vozača autobusa. Rastrgan između posla i kuće, nikada nije imao priliku da se istinski zaljubi u neku djevojku. No, sve će se izmjeniti kada upozna prelijepu Bahar. Ali, ona dolazi iz savim drugog okruženja, iz vrlo imućne porodice. I će biti kamen spoticanja cijeloj ljubavnoj priči.

Žanr: drama, Turska
Uloge: Çigdem Batur, Songül Öden, Murat Han
Redatelj: Ayse Teber

 

 

Petak, 28.04.2017. u 22:40h
Najava epizode:
Bahar i Salih su na večeri. Ona ga želi upoznati s ocem, što Salih želi izbjeći po svaku cijenu. Nakon što primi poziv od Alija dlazi pod izlikom da mu je majka u bolnici. Belgin želi izgladiti situaciju i biti opet s Hasanom, ali njemu se to ne čini kao dobra ideja. Ali iznosi Salihu i Mahiru kako ima plan da uništi Fikreta. Čoskun se uspješno oporavlja.


Ponedjeljak, 01.05.2017. u 20:50h
Najava epizode:
Bahar otkriva kako Emine nije bila bolesna i da je Salih slagao. Ali počinje raditi sa Fikretom pod izlikom da mu sprema osvetu. Snovi mu se ostvare kada Hanoglu ponudi da Bahar radi s njim. Fikret upada kod Hasana i obračunavaju se zbog Belgin. Bahar prati Saliha jer sumnja u njegove poslove i otkriva kako on gradi školu u siromašnom naselju. Salih se osjeća razapeto između srca i pameti. Plaši se što će biti kada Bahar konačno sazna istinu i kaže hasanu da odustaje.


Utorak, 02.05.2017. u 20:50h
Najava epizode:
Salih se ispovjedi Harputluu i on prihvati pojašnjenje. Bahar je sve sigurnija kako njen dragi nešto krije. Ali saznaje da dolazi do odustajanja od plana i ne miri se s tim. Bahar saznaje da je Salih otišao u Kartepe i odlazi za njim. Nalazi ga u hotelu. On odbije provesti noć sa njom. Harputlu upada u novi problem.


Četvrtak, 04.05.2017. u 20:50h
Najava epizode:
Bahar i Salih ipak provode noć zajedno. Nakon toga provedu nezaboravan vikend i planiraju vjenčanje. Hasan pronalazi svog nekadašnjeg ortaka izvjesnog Omera. Otkriva kako je pismom trećeg ortaka Kemala ucjenjivao Fikreta i dokopa se tog pisma. Saznaje šokantne podatke i odluči nastaviti osvetnički put. Za partnerstvo mu se nudi Ali. Bahar u Hanoglu korporaciji načuje razgovor Mahira i Salih u kojem Salih spominje osvetu njenoj obitelji.


Petak, 05.05.2017. u 22:35h
Najava epizode:
Nakon što je čula Salihove riječi, sve joj postane jasno. Raskid tendera je potpisan i Salih misli kako više ništa ne stoji između njega i Bahar. Ni ne sluti da se sprema bura sa druge strane. Bahar upada na sjednicu upravnog odbora i saspe sve Aliju u lice, ali on se izvuče na Goncagul. Salih je opet spremio prsten, ali i druga prošnja završava katastrofalno.