Svakim danom u 20:50h

(Yarali Kuslar)

 

Ranjene ptice je novi projekt producenata serije Elif, koja je postigla uspjeh na cijeloj planeti. To je svojevrsni garant kvaliteta i kvantiteta nove serije iz njihove radionice. Tematika je aktualna i srceparajuća, a u fokusu su djeca koju zlobnici koriste na ulici za prosjačenje.
Priča slijedi dvoje siročadi u bijegu od nemilosrdnog kriminalca koji pokušava napraviti novi život u Istanbulu. Ranjene ptice vrte se oko brata i sestre između dva svijeta: ulice njihovog rođenja i luksuzne vile obitelji Metehanoglu. Meryem je snažna, lijepa mlada žena koja je posljednjih pet godina odgajala svog "mlađeg brata" Ömera. Njen očuh Durmuš, namjeravao je prodati dijete, ali odveden je u zatvor prije nego što je mogao dovršiti prodaju. Meryem e uspjela sačuvati Ömera od ulice, tako što je radila danju i noću kako bi osigurala pristojan život za oboje. Iako zna da je dječak sin utjecajnog industrijalca i da je otet u borbi za vlast nad kontrolom obiteljskog carstva, to joj je daleko u podsvijesti. Povezanost sa svijetom njegova biološkog oca dovodi Ömera i Meryem u avanturu, jer su se neočekivano ponovno spojili s Leventom, čovjekom koji je mislio da više nikada neće vidjeti svog sina.

 

Žanr: turska drama

Glavne uloge: Gizem Arikan, Emre Mete Sönmez, Ali Yasin Özegemen

Redatelj: Murat Evgin

 

 

 

Petak, 20.09.2019. u 20:50h (41)
Najava epizoda:
Levent je zadovoljan jer je Merjem uspjela stići na večeru, te polaze zajedno s Omerom do restorana. Međutim, u putu se kvari auto, te u međuvremenu odlaze do obližnjeg fast-fooda gdje provode iznenađujuće lijepe momente. Melis je bijesna zbog tih događanja, te pokušava naći način kako se riješiti Merjem koja joj zadaje velike probleme. Dogan pristaje otkriti Durmušu gdje se nalazi Merjem ukoliko on njemu sredi vezu s Ajše.


Subota, 21.09.2019. u 20:50h (42)
Najava epizoda:
Hulija je iznenađena dolaskom Merjeminog oca u konak i nije joj jasno zašto ga Merjem krije od ukućana. Levent ostaje prijatno iznenađen posjetom svoje majke i Merjem i njegovo oduševljenje ne ostaje neprimjećeno. Melis svjedoči razgovoru između Merjem i Tekina i riješena ja saznati o kakvom se tu odnosu radi. Nudi Tekinu suradnju, budući da imaju zajednički interes. Tekin priređuje igru za Merjem. Baš kad se ukućani spremaju izaći, Merjem dobija poziv i objavljuje ukućanima da ne može poći sa njima.


Nedjelja, 22.09.2019. u 20:50h (43)
Najava epizoda:
Merjem odlazi razgovarati s Tekinom o očevoj situaciji, no Levent i Melis ih zatiču, te Levent misli da zaista nešto postoji između njih. Melis je zadovoljna, jer plan ide kako je zamislila. Hulija otkriva Durmušu da je Omer u konaku, no na njeno iznenađenje Durmuš ne želi odvesti Omera ukoliko mu ona ne isporuči 150 tisuća lira. Levent se žali Džemilu o situaciji s Merjem zbog čega i Džemil počinje sumnjati u Merjeminu iskrenost.


Ponedjeljak, 23.09.2019. u 20:50h (44)
Najava epizoda:
Neraspoloženoj Huliji Melis saopćava novi plan kako da se otarase Merjem i ocrne je u očima ukućana i Leventa. Levent je ljut što Merjem ponovno uzima dopust i odlazi iz konaka, siguran kako će se sastati sa Tekinom. Hulija odlazi kod Durmuša kako bi mu isplatila novac i tamo nailazi na iznenađenje koje je ostavlja bez daha. Tekin navodno nagovara Kadira da odustane od tužbe, kako bi Merjem pomislila da joj želi pomoći. Džemilova majka iznenada upada u firmu i Džemil i Ajše ostaju bez riječi.


Utorak, 24.09.2019. u 20:50h (45)
Najava epizoda:
Ajše i dalje pomaže Džemilu da pred majkom glumi kako ima djevojku, no ovu njihovu igru otkriva Melis, te se Džemil boji kako će sve funkcionirati do odlaska njegove majke. Obzirom da sumnja da je Omer Leventov sin, Hulija pokušava saznati od Merjem nešto više o njenoj obitelji, no Merjem ne nasjeda na tu priču. Levent je sve bliži s Omerom, te provodi mnogo vremena s njim.


Srijeda, 25.09.2019. u 20:50h (46)
Najava epizoda:
Levent je bijesan na Merjem što svako malo traži dopust, uvjeren da se želi sastati sa Tekinom. Teta Safija daruje kćeri prekrasnu haljinu koja Džemila i njegovu majku ostavlja bez daha. Džemilova majka je oduševljena budućom snahom, Džemil je opčinjenom njenom ljepotom, a Ajše tužna jer je sve samo igra. Durmuš je zabrinut zbog Kudretovog poziva. Melis ponovno hvata Merjem u klopku i govori Leventu kako je unatoč njegovoj strogoj zabrani izašla iz konaka. Levent je potpuno sluđen.


Četvrtak, 26.09.2019. u 20:50h (47)
Najava epizoda:
Hulija pokušava saznati gdje je Efe preko Kudreta koji joj je par godina ranije ustvari sredio da Efe nestane. Durmuš Kudretu ne želi reći gdje je dječak, no ovaj ipak saznaje istinu zbog čega Hulija počinje paničiti jer bi mogla završiti u zatvoru. Džemil sumnja da je Levent ljubomoran na Tekina zbog Merjem što on odbija priznati. Melis ukazuje Merjem da je ona samo radnica u konaku i da ne treba sanjati ni o čemu većem od toga.