Od 04.06. u 20:50h

(Yarali Kuslar)

 

Ranjene ptice je novi projekt producenata serije Elif, koja je postigla uspjeh na cijeloj planeti. To je svojevrsni garant kvaliteta i kvantiteta nove serije iz njihove radionice. Tematika je aktualna i srceparajuća, a u fokusu su djeca koju zlobnici koriste na ulici za prosjačenje.
Priča slijedi dvoje siročadi u bijegu od nemilosrdnog kriminalca koji pokušava napraviti novi život u Istanbulu. Ranjene ptice vrte se oko brata i sestre između dva svijeta: ulice njihovog rođenja i luksuzne vile obitelji Metehanoglu. Meryem je snažna, lijepa mlada žena koja je posljednjih pet godina odgajala svog "mlađeg brata" Ömera. Njen očuh Durmuš, namjeravao je prodati dijete, ali odveden je u zatvor prije nego što je mogao dovršiti prodaju. Meryem e uspjela sačuvati Ömera od ulice, tako što je radila danju i noću kako bi osigurala pristojan život za oboje. Iako zna da je dječak sin utjecajnog industrijalca i da je otet u borbi za vlast nad kontrolom obiteljskog carstva, to joj je daleko u podsvijesti. Povezanost sa svijetom njegova biološkog oca dovodi Ömera i Meryem u avanturu, jer su se neočekivano ponovno spojili s Leventom, čovjekom koji je mislio da više nikada neće vidjeti svog sina.

 

Žanr: turska drama

Glavne uloge: Gizem Arikan, Emre Mete Sönmez, Ali Yasin Özegemen

Redatelj: Murat Evgin

 

 

 

Četvrtak, 27.06.2019. u 20:50h (18)
Najava epizoda:
Hulija je bijesna, jer je Merjem još uvijek u konaku i svi je njeguju. Merjem slučajno biva svjedokom razgovora između Leventa i Džemila i rastužuje je saznanje da je Levent mrzi i smatra kradljivicom i lažljivicom. Dogan presreće Ajše, ali ona spas pronalazi u neznancu kojeg predstavlja kao svog momka. Levent se prepire sa Merjem, ali osjeća grižnju savjesti kada je nađe onesviještenu u blizini kuće. Hulija prijeti Omeru, ali pred ukućanima glumi ljubaznost. Džemil obavijesti Bahadira i Huliju da moraju isplatiti ogroman dug.


Petak, 28.06.2019. u 20:50h (19)
Najava epizoda:
Ajše je sretna jer joj se pruža prilika za posao. Merjem provodi noć brinući se za Merjem obzirom da nikoga nema u kući. Hulija to primjećuje, te se počinje zanimati što se tu dogodilo. Durmuš laže Tekinu kako želi udati Merjem zbog posla kako bi mu on pomogao financijski. Ulvije pokušava nagovoriti Leventa da Merjem dolazi u posjetu Omeru i nakon što ozdravi, no on to ne želi ni čuti.


Ponedjeljak, 01.07.2019. u 20:50h (20)
Najava epizoda:
Džemil prekorijeva Leventa i govori mu kako je previše grub prema Merjem na osnovu samo jedne pretpostavke. Dogan presreće Ajše i govori joj kako je neće ostaviti na miru. Hulija kuje planove kako bi otjerala Merjem i Omera iz konaka. Neriman nagovara Durmuša da kupi haljinu za Merjem kako bi se još više dopala Tekinu želeći izmamiti novac od njega. Durmuš je uzbuđen, jer je uvjeren da će se njegova kćer udati i obogatiti. Levent pronalazi igračku svog izgubljenog sina i galami na ukućane, nakon čega Merjem strahuje za dobrobit svog brata pitajući se kakav je čovjek taj nepredvidivi Levent.


Utorak, 02.07.2019. u 20:50h (21)
Najava epizoda:
Merjem želi saznati što se nalazi u misterioznoj sobi, no nikako to ne uspjeva zbog Leventa. Levent prati svaki korak koji napravi Merjem i kada ju uhvati da rovi po njegovoj sobi odluči ju istjerati iz kuće. Omer je ljut jer ujutro ne zatiče sestru u kući. Ajše i Merjem pokušavaju dokučiti Leventa i njegovo nepredvidivo ponašanje. Tekin je i dalje uporan u osporavanju Merjeminog plaćanja duga.


Srijeda, 03.07.2019. u 20:50h (22)
Najava epizoda:
Neriman je bijesna zbog nestanka haljine i galami na djecu. Tekin je ljut što je Merjem uspjela isplatiti dug iako nije zaposlena. Ulvije ne može gledati tužnog Omera, te naziva Merjem i nudi joj da se zaposli u konaku. Hulija nagovara Omera da nastavi govoriti ukućanima kako pati za sestrom, ne bi li ga otjerali, a i ne sluti da će uskoro doći i Merjem. Levent je ljut na majku što je uposlila Merjem, ali joj nije u stanju reći razlog svog protivljenja. Ajše se zapošljava u Metehanoglu Holdingu. Bijesna Hulija smišlja novi plan koji će otjerati Merjem.