Radnim danom u 21:50h

(Sestre)

Ovo je priča o dvije sestre, Sumji i Surbi. Somja je nevoljena od strane oca Manindera i njegove majke, ali zato ju obožava njena majka Nimmi. Surbi dobija svu pažnju svoga oca. Dok je Sumja povučena i tiha djevojčica, Šurbi je ta koja se voli zabavljati i ludovati.
Deset godina kasnije sestre su odrasle. Problematični Harman upada u Sumjinu kuću bježeći od siledžija. Nakon te situacije on razvije osjećanja prema Sumji. Zbog neugodne situacije u koju upadaju, oni će se morati vjenčati. Međutim, Sumja ima jedan veliki problem koji bi uskoro mogao biti otkriven. Njena majka Nimi je jako uplašena. No kada Harman sazna za njenu tajnu prihvati ju kao takvu i pristane s njom ćutati o svemu. Njegova majka ne pokaže toliko strpljenje, posebice kada joj snaha ne mogne donijeti na svijet unuče. Zaprijeti kako će dugo čuvanu tajnu otkriti pred svima. Nakon što našteti mladom paru odluči za svog sina pronaći novu ženu. Hoće li on prihvatiti novu ženu? Kada će Sumjina tajna biti otkrivena? I kakvi sve problemi čekaju mladi par? Sve to saznajte u 566 epizoda prve sezone jedne od najgledanijih serija u Indiji u proteklih par godina.

Autor: Rashmi Sharma

Glavne uloge: Rubina Dilaik i Vivian Dsena

 

 

Utorak, 13.11.2018. u 21:50h
Najava epizoda:
(154) Soumya ugleda crtež koji je naslikao Harman. Moli Preeto da ne uništava Surbhinu sreću i da joj ne traži da se njena sestra uda za Harmana. Preeto uvjerava Soumyu da je vrijeme da napusti kuću, daje joj papir i olovku i ona piše pismo Harmanu. Surbhi i Harman shvaćaju da je Soumyu otišla, a Harman misli da je Preeto umiješana u to. Surbhi obećava Harmanu da će vratiti Soumyu natrag kući.
(155) Varun otkriva Surbhi da zna gdje je Soumya, ali će joj reći njenu adresu ako se ona uda za njega. Surbhi ga ošamari. Surbhi se vraća kući i priča Abhisheku Varunov plan. Maninder govori Surbhi da je sve spremno za njeno vjenčanje sa Abhishekom.


Srijeda, 14.11.2018. u 21:50h
Najava epizoda:
(156) Surbhi pristaje da se uda za Varuna. Varun je sretan i kaže da niko neće stati između njih dvoje. Harman je tužan jer misli da ga je Soumya napustila. Preeto priprema hranu za Harmana, ali on baca tanjir na pod.
(157) Varun poziva Surbhi da dođe u hram da se vjenčaju. Surbhi kaže Abhisheku da traži Soumyu u blizini hrama. Harman smatra da je njegova majka umiješana u otmicu Soumye i zove inspektora da podnese prijavu protiv nje.


Četvrtak, 15.11.2018. u 21:50h
Najava epizoda:
(158) Preeto saznaje da je Varun umiješan u otmicu Soumye. Varun spremno čeka u hramu da se pojavi Surbhi u vjenčanici. Ceremonija vjenčanja počinje, a Surbhi samo razmišlja o svojoj sestri i kako se ona ne želi udati za Varuna. Preeto, Harman i Harak Singh su u kolima, a Preeto govori Harmanu da će sada otkriti tko je zapravo pravi krivac za otmicu Soumye.
(159) Inspektor ulazi u hram sa policijom da uhite Varuna. Varun vadi pištolj i nacilja Surbhi. U hram ulaze Preeto i Harman, a Varun se Pravda da nije ništa loše uradio. Surbhi im priznaje da je Varun oteo Soumyu. Policija uhiti Varuna, a Harman i Preeto ga ošamare. Harman je ljut na Soumyu zbog pisma i odlaska, te joj kaže da može ići iz njegove kuće. Soumya odlazi sa Surbhi.


Petak, 16.11.2018. u 21:50h
Najava epizoda:
(160) Soumya priznaje sestri da ju je Preeto natjerala da ode iz kuće i napiše pismo i saopći joj Preetin plan. Harman je tužan bez Soumye i odlučuje da ode po nju. Na vrata se pojavljuju Surbhi i Soumya, a Preeto je šokirana jer je vjerovala da se neće vratiti. Soumya odlazi pokunjeno u svoju sobu, a Preeto dolazi za njom.
(161) Maninder je uzbuđen jer se Surbhi udaje za Abhisheka i pripremaju sobu za nju. Surbhi se vraća i saopštava Abhisheku da će se udati za Harmana, jer joj je sestra najvažnija. Preeto kaže da su pronašli ženu za Harmana i da je to Surbhi. Harak sumnja da će Harman na to pristati. Soumya i Harman provode romantično veče zajedno.


Ponedjeljak, 17.11.2018. u 21:50h
Najava epizoda:
(162) Soumya govori Harmanu da će biti potpuno sretna tek kada se on oženi. Preeto prijeti Soumyi da što prije razgovara sa Harmanom o Surbhi. Harman otkrije platno sa slike, misleći da su na njoj on i Soumya, ali se iznenadi kada vidi da su na slici on i Surbhi. On se okreće ka Soumyi sa pitanjem šta je to, a ona mu kaže da je to njena sestra i njegova buduća žena. Harman pristaje oženiti Surbhi.
(163) Preeto mjenja ponašanje prema Soumyi. Soumya priprema ručak za sve ukućane, a Preeto govori Harak Singhu da se i on ophodi prema Soumyi prema snahi i da jede ručak koji ona pripremi. Harman shvaća da se nešto događa i posumnja da iza svega stoje njihove namjere da on oženi Surbhi.