Od ponedjeljka do petka u 16:00;

(Muhteşem Yüzyıl)

Serija prati život Sulejmana Veličanstvenog, njegov odnos sa suprugom, majkom, ali i mladom Aleksandrom La Rosse, kćeri ukrajinskog ortodoksnog svećenika, zarobljenu u otomanskom haremu. Sezona 4, najspektakularnija je sezona i snimana je nakon što je seriju napustila glavna glumica, a premijer države osuo paljbu po scenaristima i idejnom tvorcu. Kontroverze nisu priječile producente da dovrše jednu od najboljih turskih serija svih vremena.


Žanr: turska dramska serija
Glavne uloge: Halit Ergenç, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Vahide Perçin
Producenti: Taylan Biraderler

 

 

 

 

Srijeda, 26.07.2017. u 15:25h
Najava epizode:
(35) Sulejman se probudi nakon iznenadnog gubitka svijesti. Glavni dvorski liječnik ne može odrediti od koje bolesti sultan boluje. Sulejman doktoru zabrani da ikome priča o njegovom lošem zdravstvenom stanju. Selim stiže u palaču sav važan i s posebnim darom za oca, do Mustafe stižu informacije da Elkas nije toliko moćan u Perziji koliko se priča. Mihrimah preko sluškinje saznaje da se sultanija Fatma i princ Elkas tajno sastaju…
(36) Zahvaljujući Mihrimahinoj dojavi stražari iznenada upadaju u Elkasovu palaču! Tamo zatiču Fatmu. Hurem izgrdi Mihrimah što je u lošem svjetlu prikazala očevu sestru, no njezine planove poremeti upravo Rustem. Naime, paša se želi osvetiti Fatmi zbog razdora braka. Jastreb doznaje da je Elkas Mirza Tahsmapov špijun.


Četvrtak, 27.07.2017. u 15:25h
Najava epizode:
(37) Sulejman ponovo očita lekciju najstarijem sinu, te ga osramoćenoga pošalje natrag u Amasju. I baš kada je pomislio da je za njega sve gotovo, Jastreb mu donosi nove vijesti. Selim još jednom preispituje Huremine osjećaje kako bi doznao koga bi majka više voljela vidjeti na prijestolju – njega ili buntovnog Bajazita?
(38) Sulejman pokušava vratiti povjerenje u Mustafu, unatoč tome što mu je najstariji sin upravo spasio život. Bez obzira na Sulejmanovu odluku i Rustem-pašin pokušaj razdora bratske sloge, Mustafa i Bajazit sklapaju savez. Sulejman se bori s bolešću, dok Hurem dočekuje poljsku princezu. Fatma će se potruditi da okrene princezu na svoju stranu.


Petak, 28.07.2017. u 15:25h
Najava epizode:
(39) Vijest o hrabrom Mustafi koji je spasio Sulejmana širi se carstvom. Hurem namjerava posjetiti grobnicu pokojnog sina Mehmeta, što protivnicima otvara priliku da na nju izvrše atentat!
(40) Vraćajući se s uspješnog pohoda, Sulejman će pokušati sakriti svoju bolest, ali vijest je već procurila te zbog toga Sultan izlazi pred narod. Hurrem se odlučuje podržati Selima u borbi za prijestolje.


Ponedjeljak, 31.07.2017. u 15:25h
Najava epizode:
(41) Sulejman leži u nesvjesti. Svi vide Mustafu kao Sulejmanova nasljednika, no Selim još uvijek vrši dužnost čuvara obitelji i namjesnika. Trugut Reis razljuti Sulejmana postavljanjem galija u prijestolnici.
(42) Kako bi poslao poruku svima koji ga žele živog sahraniti, Sulejman nagovijesti da će posjetiti džamiju svojeg sina Mehmeta gdje se onesvijeti. Vođa janjičara, Ferhat-aga, na prečac zaključi da je sultan mrtav i naredi janjičarima da se pobune…


Utorak, 01.08.2017. u 15:25h
Najava epizode:
(43) Nakon što je uspio smiriti janjičare i Selimu spasiti život, Mustafa se s lovorikama vraća u palaču. Hurem mu zahvali što joj je učinio uslugu, no Mustafa i dalje ne vjeruje njezinoj nagloj promjeni karaktera i tome što je iznenada postala dobra i pažljiva prema njemu.
(44) Kako bi osigurala mjesto na dvoru, Mihrimah posluša Rustemov savjet i pozove Mustafu u svoje odaje s namjerom da mu u piće ulije otrov.Sulejman poludi kada čuje kako su se prema Selimu ponašali janjičari i odrubi glavu zapovjedniku pred svima.Pojavljuje se Rustemov izgubljeni brat.

 

SV popuna 1

SV popuna