Subotom i nedjeljom u 20 sati

( Victoria)


Ostvarivši najveću gledanost u Ujedinjenom Kraljevstvu kao nova dramska serija 2016. godine, i s već naručenom drugom sezonom, Viktorija autorice, scenaristice te hvaljene spisateljice romana Daisy Goodwin na posve nov način prati život jedne od najvećih vladarica u povijesti.
Kvalitetom na razini filmske produkcije te ansamblom mahom nagrađivanih glumaca, serija na temelju stvarnih događaja i kraljičinih vlastitih iscrpnih dnevničkih zapisa oslikava živopisan portret njezine transformacije od impulzivne osamnaestogodišnjakinje do ranih godina u ulozi supruge, majke i glave globalnog carstva. Bogata i nošena likovima, koji sežu od visokih krugova kraljevskog dvora do služinčadi, ovo je priča o strastvenim ljubavnim vezama, borbama za moć i neuzvraćenoj ljubavi, a u središtu nje stoji kraljica - snažna, kompleksna i svojeglava žena koja nekako mora postati dugovječna ikona.
Život osamnaestogodišnje Alexandrine pretvara se u život kraljice. Više nije skrivena u Kensingtonskoj palači pod represivnim mjerama majčina savjetnika Conroya. Daje si ime Viktorija i uživa u novostečenoj slobodi s karizmatičnim premijerom Melbourneom. No, zbog svog neiskustva Viktorija je podložna pogreškama i, naposljetku, skandalu...
Prvu epizodu nove dramske serije Viktorija pogledajte u subotu, 28. srpnja u 20:00 sati na OBN-u.

 

Velika Vritanija, 2016

Glavne uloge: Jenna Coleman, Rufus Sewell, Tom Hughes, Catherine Flemming, Daniela Holtz, Nell Hudson, Ferdinand Kingsley, Tommy Knight, Nigel Lindsay

Autorica: Daisy Goodwin

 

 

Subota, 18.08.2018. u 20:00h, (07)
Najava epizode:
Jedva se oporaviši od šoka trudnoće, Viktorija je prisiljena razmotriti tko će biti regent. Iako je odabrala Alberta, njegova želja za moći ostaje neispunjena, a njihovo sudbonosno putovanje na sjever otkriva pritajene napetosti u njihovu odnosu.


Nedjelja, 19.08.2018. u 20:00h, (08)
Najava epizode:
U visokom stupnju trudnoće, Viktorija nastoji sačuvati svoju nezavisnost pod svaku cijenu sve dok joj prijetnja njezinu životu ne utjera strah u kosti. Sukobljava se s pretjerano zaštitnički nastrojenim Albertom dok se bori da svoju zemlju i ljude stavi ispred vlastitih potreba.