Od ponedjeljka do petka u 21:50h;

(Meri Aashiqui Tum Se Hi)

Ranveer je zaljubljen u Ishaani, ali ona osjeća samo snažnu prijetljsku vezu. Na drugoj strani njena je sestra Diksha zaljubljena i želi ga zavesti. Kada ju Ranveer odbije, ona ga uz savjet svoje bake optuži za silovanje. Tada počnu kolati priče kako je Ranveer zapravo zaljubljen u Ishaani koja je pogrešno protumačila njegovu ljubav i požudu. Mladić odlazi u zatvor. Nakon dvije godine, Ranveer je slobodan i postaje biznismen pod imenom RV. Na drugoj strani, obitelj u koju je posvojena Ishaani je u novčanoj krizi, jer je očuh u međuvremenu umro. Oni gube čak i kuću koju na aukciji kupi baš Ranveer. S neimaštinom dolazi i sve ostalo, pa Chirag, Ishaanijin zaručnik, odluči ju ostaviti na dan vjenčanja. Ranveer, na nagovor svoje zaručnice Ritike, uskoči kao mladoženja i oženi Ishaani. Nakon vjenčanja Ishaani se zaljubljuje u muža, ali pojavljuje se Chirag koji počne unositi nemir. Ritika se u međuvremenu uda za Sharmana, Ishannijinog rođaka koji je ostavlja trudnu. Chirag i Ranveer se sukobe i Ishaani zaključi kako je njen muž ubio bivšeg zaručnika. Ona preuzme krivicu i osuđena je na smrt. Nakon šest mjeseci Ishaani bi trebala biti pogubljena. Međutim, odvjetnik Shikhar Mehra, Ritikin i Ranveerov pijatelj, spasi joj život. Ritika živi sa obitelji Vaghela kao Ranveerova supruga, a Ishaani stupa u vezu sa Shikharom, koji ju voli. Uskoro svi saznaju da je ona živa.


Žanr: drama, Indija

Uloge: Shakti Arora, Radhika Madan, Sarita Joshi, Utkarsha Naik, ChauhanParul Chauhan

Redatelji: Anil V. Kumar i Rishi Tyagi

 

 

 

Utorak, 27.02.2018. u 21:50h
Najava epizoda:
(243) Baa pita Ishaani je li sretna zbog svoje odluke ili nije. Shikar i Ishaani se mole Bogu Ganeshu. Ali, Ranveer nije sretan zbog toga. Ishaani Hritiki veže zaštitni čvor. Ranveer prilazi tamo i zamoli je da prestane sa tom predstavom. Na to mu Ishaani kaže kako zna šta radi. Svećenik najavi kako će se Ishaani i Shikar vjenčati istog dana kada i Krisha i Devarsh.
(244) Mehra pita svećenika za datum vjenčanja Ishaani i Shikara. Ishaani kaže Shikaru da ga ne voli. Udaje se za njega samo kako bi Ranveer mogao nastaviti sa životom. Shikar joj odgovara kako će čekati dok ga Ishaani ne počne voljeti. Spreman je oženiti je. Ranveer razmišlja o tome da spriječi Ishaanino i Shikarovo vjenčanje. Onda objavi kako će na dan Ishaaninog i Shikarovog vjenčanja oženiti Hritiku uz sve običaje i tradiciju.
(245) Ishaani kaže Shikaru kako želi da Ranveer nastavi sa životom. Kasnije, Shikar pita Baa šta Ishaani voli, a šta ne voli. Ranveer govori Shikaru kako su njih dvojice od sada poslovni partneri. Baa se brine oko troškova za Ishaanino vjenčanje. Ranveer joj pomogne oko toga. Baa ga pita, zašto daje novac kada ne želi da se Ishaani uda za nekog drugog.


Srijeda, 28.02.2018. u 21:50h
Najava epizoda:
(246) Shikarova obitelj bira prsten za Ishaani, pa je pozovu da sama izabere. Ona bira prsten sa majušnim dijamantom. Devarsh inzistira da on plati preskupe pozivnice koje je Krisha izabrala, Shikar počinje vjerovati kako je Krisha ipak izabrala dobrog muža. Devarsh priznaje Ranveeru kako se ženi Krishom zbog novca. Kada mu kaže kako se Ishaani udala za njega zbog novca, Ranveer ga udari. Devarsh uvjerava Ishaani i ostale kako ga je Ranveer udario bez razloga.
(247) Ishaani odlazi do Ranveera i napada ga što je udario Devarsha. Njih dvoje se posvađaju nakon što Ranveer kaže kako će ona i Devarsh upropastiti život Shikaru i Krishi i kako ne znaju šta je ljubav. Hritika poziva Ishaani u sobu da se presvuče, kako bi je učinila ljubomornom kada vidi sobu koju dijele ona i Ranveer. Ranveeru to nije svejedno, pa mu se nakon Ishaaninog odlaska Hritika pravda.
(2489 Devarsh pokušava sve kako bi spriječio Ranveerov dolazak na svečanosti povodom vjenčanja. Plaši se kako će ga Ranveer razotkriti pred Shikarom i Ishaani, te da će mu propasti vjenčanje sa Krishom. Ranveer se pojavljuje, a Shikar mu kaže kako nije dobrodošao. On mu na to odgovara kako ga je Devarshova obitelj pozvala. Kada uhvati priliku Ranveer otkriva kako je ovo Ishaanino treće vjenčanje, te kako se svaki put udavala zbog novca.


Četvrtak, 29.02.2018. u 21:50h
Najava epizoda:
(249) Devarsh je saznao da njegov otac ima posjede za koje obitelj ne zna, te pokušava izvući od njega poveću sumu novca. Flertuje sa Krishinom prijateljicom i daje joj broj telefona svog oca kako bi ga mogao ucjenjivati. Pratik je pozvao Ranveera na jednu od svečanosti prije vjenčanja, a on koristi svaku priliku kako bi ponizio Ishaani i spriječio njeno vjenčanje sa Shikarom. Mitesh iskoristi novac koji je dobio za posjed kako bi dostojanstveno ispratili Ishaani.
(250) Policija Phalguninu smrt proglašava samoubojstvom. Ishaani je uvjerena da to nije istina i uvjerava Shikara da joj pomogne riješiti taj slučaj. Hritika saznaje kako je Ranveer kupio dionice Shikarove tvrtke, ispituje ga je li to uradio zbog Ishaani. Obitelj Mehra priprema obrede pred vjenčanje koje uključuju cijelo selo. Shikar dobija prijeteće pozive zbog slučaja koji vodi, zbog čega se njegova majka zabrine.
(251) Shikar dobija ostavštinu od svog djeda, a odvjetnik dolazi kako bi polovinu tih posjeda prepisao na Ishaani. Ranveer to saznaje i još više je uvjeren kako je novac razlog Ishaanine udaje, te u to pokušava uvjeriti Shikara. Ranveer se pojavljuje na obredu i pokušava izvući istinu od Ishaani. Umjesto da nju raskrinka uvali se u nevolju, jer ga je Hritika pratila i čula čitav njihov razgovor. Ishaani ga pokušava uvjeriti kako se treba posvetiti Hritiki i djetetu.