Svakog dana u 20:00h

(Yemin)

 

Rejhan je preminula na porodu, ali je iza nje ostala beba. Emir se ne može pomiriti sa odlukom koju je Rejhan donijela i nikako ne prihvaća svoje dijete. Svi ga pokušavaju odobrovoljiti, ali ne uspijevaju. Hoće li u tome uspjeti djetetova dadilja Feride, koju je u kuću dovela Džavidan?


 

Žanr: turska drama

Glavne uloge: Cansu Tuman, Gokberk Demirci, Can Verel

Redatelji: Serkan Mut, Ayhan Özen

 

 

Utorak, 26.01.2021. u 20:00h (422)
Najava epizoda:
Narin i Munever ne žele reći Kumru za dijagnozu. Munever insisitira da se sa Kumru preseli u posebnu kuću s čime se Kemal slaže. Narin moli Kemala da pruži šansu Kumru. Kumru je krivo jer odlazi iz kuće iako to ne želi pokazati pred Narin. Hikmet je oduševljen uspjehom humanitarnog projekta te poziva Emira i feride na večeru koju organizira udruženje. Songul na sve načine pokušava uspostaviti prisan odnos sa Hikmetom. Feride to primjećuje te ju upozorava da pazi na ponašanje. Songul zahtjeva od Feride da se posebno sredi za večeru na koju ide sa Emirom.


Srijeda, 27.01.2021. u 20:00h (423)
Najava epizoda:
Emir gubi kontrolu kada mu novinari postave neugodna pitanja u vezi Rejhan i njegove navodne nove ljubavi. nastane tuča. Feride potrese njegovo stanje te mu kaže kako je za njega najbolje da oprosti Rejhan sve. Narin ne može podnijeti sestrine suze, te vraća majku i Kumru u kuću. Premda uznemiren zbog toga, Kemal ipak ne želi kvariti Narinine posljednje dane sa sestrom. Nesvjesna svoje bolesti, Kumru kuje nove planove. Međutim, pojavljuju se prvi znaci bolesti.


Četvrtak, 28.01.2021. u 20:00h (424)
Najava epizoda:
Narin čita dnevnik u kojem Kumru piše o svojim osjećajima prema Kemalu. Kumru saznaje kako je bolesna i ponovno dobije napad. Narin je očajna, te u pokušaju da utješi sestru laže joj da je ona ta koja ima tumor. Iako ne želi pokazati, Kumru ovu Narininu izjavu prihvata sa oduševljenjem jer smatra da će konačno ona biti sa Kemalom. Feride pokušava kod Emira izazvati očinska osjećanja prema Jigitu. Feride pronalazi Emirov snimak upućen njegovom sinu, i mijenja mišljenje o njemu. Hikmet javlja Emiru da se zbog dolazećih prijetnji, njihova firma treba povući sa tendera. Hoće li Emir popustiti prijetnjama konkurentne firme?


Petak, 29.01.2021. u 20:00h (425)
Najava epizoda:
Ne želeći da ostavi Jigita bez oca, Feride ponovno pokušava uvjeriti Emira da nastavi svoj život sa sinom. Međutim, Emir je sa svim Rejhaninim stvarima zakopao i sebe, samo je živi mrtvac. Ne želeći više da čeka, Kemal zakazuje munjevito vjenčanje sa Narin. Ipak ostaje razočaran, jer se Narin ne želi udavati dok njena sestra umire. Dok Oja još jednom udara na njenu čast, Feride ovaj put nema namjeru to joj dozvoliti. Hikmet zbog novih zdravstvenih problema sumnja na simptome davno prošle teške bolesti.


Subota, 30.01.2021. u 20:00h (426)
Najava epizoda:
Hikmet sa Songul odlazi kod liječnika. Liječnik upozorava Hikmeta da se njegova bolest može vratiti te da mora paziti na način življenja. Songul dobiva priliku da se brine o njemu. Feride je šokirana onim što čuje od Džemre u vezi sa Džavidan, stoga odlazi u zatvor kako bi čula istinu iz Džavidaninih usta. Feride odvodi Jigita na cijepljenje. Na putu primjećuje da ju prati neki automobil. To javlja Emiru, no Emir smatra da je to jedan od Feridinih pokušaja da ga zbliži sa sinom. Tko su ljudi koji proganjaju Feride i što žele od nje? Kemal želi da Narin pogleda istinu u oči i shvati da njena sestra radi protiv nje, no Narinino dobro srce ne može dopustiti da njena sestra pati te je spremna žrtvovati svoju sreću zbog toga.


Nedjelja, 31.01.2021. u 20:00h (427)
Najava epizoda:
Unatoč Feridinim nastojanjima da pobjegne sa Jigitom, otmičari se uspijevaju domoći Jigita. Očajna Feride krivi Emira zato što joj nije vjerovao kad mu je rekla da ih netko progoni. Oja krivi Feride jer je dozvolila otmicu Jigita, ali Emir preuzima krivicu na sebe. Kemal i Narin zaboravljaju na Masalin rođendan, što Kumru pruža priliku da se zbliži sa djevojčicom. Ali Kumru uskoro pobjesni jer Masal stalno spominje Narin.


Ponedjeljak, 01.02.2021. u 20:00h (428)
Najava epizoda:
Kumru nastavlja unositi nemir u Kemalovu obitelj. Ovaj put govori Masal da će Narin umrijeti, što malenu curicu mnogo pogađa. Kemal je bijesan zbog njenog nesavjesnog ponašanja. Kumru se želi opravdati, te odlazi do Kemala u firmu i govori nešto što mu počinje zapne za uho. Feride dobiva poziv od Rešita koji joj govori da je Jigit s njim. Rešit ju ucjenjuje da dođe do njega, ako misli da bebu ostavi u životu. Feride je spremna žrtvovati se kako bi se beba vratila ocu, te odlazi do Rešita ne sluteći kakve je sve muke čekaju. Istodobno Emir shvata da je Rešit upetljan u otmicu djeteta i nestanak Feride, te kreće u potragu za njim.