Svakog dana u 20:00h

(Yemin)

 

Reyhan je seoska djevojka, skromna, ljubazna i brižna, koja obeća da će se udati za sina starog obiteljskog prijatelja Hikmeta, nakon što on otkriva terminalnu stadij najgore bolesti. Hikmet je zabrinut zbog toga što će biti s bogatstvom njegove obitelji ako se prepusti njegovom neozbiljnom sinu i pohlepnoj supruzi čija je jedina briga to da učvrsti svoje mjesto među istanbulskim visokim društvom. Sin Emir je buntovnik koji više voli avanture i trošito teško zarađeni novac svog oca, nego rad u obiteljskoj tvrtki. Pristaje na brak, ali zaklinje se kako će Rejhanin život učiniti nesretnim. Isplanirano postaje teško provedivo nakon što splet okolnosti ode u skroz suprotnom smjeru.


 

Žanr: turska drama

Glavne uloge: Özge Yagiz, Gokberk Demirci, Can Verel

Redatelji: Serkan Mut, Ayhan Özen

 

 

Srijeda, 28.10.2020. u 20:00h (332)
Najava epizoda:
Rejhanina tuga za Gulsum ne prolazi. Džavidan traži pomoć od Rejhan kako bi pokušala da se domogne njene ogrlice. Kemal i Narin pokušavaju uvjeriti bračnog savjetnika da se ne vole te da im potpiše izvješće za razvod. Šehrije moli Narin da joj kaže što je razlog njene želje za razvodom. Džemre je dosadno u Talazovoj kući te želi izaći vani. Talaz je izvodi, ali se plaši kako će ih netko primijetiti i razotkriti.


Četvrtak, 29.10.2020. u 20:00h (333)
Najava epizoda:
Rejhan se, svjesna da se Emir posljednih dana čudno ponaša, pita kako u svakom trenutku zna gdje se ona nalazi. Nalazi odgovor na svom mobitelu, zbog čega osmišlja smicalicu za Emira. Šehrije i Hizir ne mogu više gledati Masaline suze, te Hizir bez ikakva objašnjenja uzima Masal i odvodi ju na sud. Za to vrijeme, Narin i Kemal, nesvjesni  što ih očekuje, čekaju svoj red na suđenje.


Petak, 30.10.2020. u 20:00h (334)
Najava epizoda:
Rejhan i Emir su vrlo uzbuđeni kada na pregledu čuju otkucaje srca svoje bebe. Emir se osjeća kao da sanja te želi da ponove pregled. Kemal i Narin se teška srca razvode. Narin se prisjeća trenutaka kada je Kemal ušao u njen život. S druge strane Oja je zadovoljna jer je konačno postigla ono što je željela. Rejhan osjeća da treba da nastavi život bez tereta prošlosti, stoga ogrlicu koju joj je Gulsum poklonila zakopava u šumi kao znak opraštanja od Gulsum. Rejhanina doktorica potvrđuje da Rejhanino zdravstveno stanje nije dobro, ali čeka potvrdu ostalih ljekara kako bi jo to rekla.


Subota, 31.10.2020. u 20:00h (335)
Najava epizoda:
Nakon što su čuli otkucaje bebina srca, za Rejhan i Emira počinju slatke muke i natjecanje u maštanju. Džavidan načuje Emirov razgovor sa Zaferom i saznaje informaciju koja bi joj mogla pomoći riješiti se Rejhan i njena djeteta. Narin iskorištava svoj dolazak u Kemalovu kuću kako bi obećala Masal da će uvijek biti tu za nju. Džavidan ponovno traži Talazovu pomoć, ali Talaz, smatrajući da je to što Džavidan zahtijeva zvjerstvo, odbija joj pomoći.


Nedjelja, 01.11.2020. u 20:00h (336)
Najava epizoda:
Džavidan je sretna kad dobije poruku od Talaza da prihvata njenu ponudu kako bi ponovno napravili zamku za Rejhan. No Džavidan ne zna da se umjesto sa Talazom u stvari dopisuje sa Džemre. Tako joj šalje adresu mjesta gdje će se naći. Masal teško pada odlazak Narin iz kuće, ponaša se odsutno i Kemalu ne polazi za rukom da je oraspoloži. Emir i Rejhan žele posjetiti Hasanovu majku, Merjem, ali doznaju da je ona otišla iz sigurne kuće. Emir želi saznati što je razlog tomu, te ju želi naći. Šehrije ne zna kako izaći na kraj sa Hizirovim nestašlucima. Narin brine za Masal stoga želi nazvati Šehrije kako bi saznala nešto o njoj.


Ponedjeljak, 02.11.2020. u 20:00h (337)
Najava epizoda:
Jondža ne uspijeva nagovoriti Džemre da se vrati u bolnicu. Štoviše, svojim insistiranjem samo pogoršava situaciju. Masal ponovno gubi moć govora. Kemal se obraća liječniku, ali ne želi prihvatiti njegov prijedlog da Masal ostane u kontaktu sa Narin kako bi lakše podnijela njihov razvod. Džemre uspijeva doći čak do Rejhanina kreveta. Hoće li Džemre svoj bijes zbog izgubljene ljubavi iskaliti na Rejhan i njenom djetetu?


Utorak, 03.112020. u 20:00h (338)
Najava epizoda:
Nakon Narining odlaska Kemala muče nove muke. Njegova kćer Masal odbija govoriti i jesti, ali Kemal ne želi poslušati savjete liječnice da se Masal povremeno viđa sa Narin. Džemre traži od Jondže da joj pomogne u realiziranju njenog plana. Jondža poziva Rejhan i govori joj da će vozač doći po nju jer joj Emir priređuje iznenaneđenje. Rejhan se sprema za odlazak, no pitanje je hoće li ju vozač zaista odvesti do Emira ili se radi o još jednoj Džemreinoj spletki. U međuvremenu Džavidan dobija poruku sa Talazovog telefona da će se konačno riještiti snahe. Sve djeluje kao savršeno osmišljen plan protiv Rejhan, no da li je zaista tako?