Svakim danom u 20:00h

(Yemin)

 

Reyhan je seoska djevojka, skromna, ljubazna i brižna, koja obeća da će se udati za sina starog obiteljskog prijatelja Hikmeta, nakon što on otkriva terminalnu stadij najgore bolesti. Hikmet je zabrinut zbog toga što će biti s bogatstvom njegove obitelji ako se prepusti njegovom neozbiljnom sinu i pohlepnoj supruzi čija je jedina briga to da učvrsti svoje mjesto među istanbulskim visokim društvom. Sin Emir je buntovnik koji više voli avanture i trošito teško zarađeni novac svog oca, nego rad u obiteljskoj tvrtki. Pristaje na brak, ali zaklinje se kako će Rejhanin život učiniti nesretnim. Isplanirano postaje teško provedivo nakon što splet okolnosti ode u skroz suprotnom smjeru.


 

Žanr: turska drama

Glavne uloge: Özge Yagiz, Gokberk Demirci, Can Verel

Redatelji: Serkan Mut, Ayhan Özen

 

 

Srijeda, 19.02.2020. u 20:00h (73)
Najava epizoda:
Emir i Rejhan uspijevaju spasiti Zejnep. Kad Džavidan ugleda Zejnep u svojoj kući, obuzima ju strah kako će se saznati da je umiješana u njenu otmicu. Nemogućnost da dođe do Džemre dodatno pojačava njenu nervozu, ali što se tiče Džemre, to joj nije jedini problem. Premda je došla u vilu, Zejnepina patnja se ne završava. Njena ju maćeha uz pomoć policije ponovno preuzima.


Četvrtak, 20.02.2020. u 20:00h (74)
Najava epizoda:
Sulhejla neobično reagira kada joj to Džavidan saopći kako je Džemre nestala. Jondža pronalazi Talazov broj i saopćava mu da su se Lejla i Kemal vjenčali. Ta vijest izbacuje Talaza iz takta te odlučuje otići do Kemala. Što će se dogoditi ako Nedret sazna da Kemal i Lejla nisi u braku? Hoće li Kemal i Lejla uspjeti Talazu dokazati kako se radi samo o igri?


Petak, 21.02.2020. u 20:00h (75)
Najava epizoda:
Očekujući da bude primljena u Suhejlin klub, Džavidan traži način da pronađe novac koji bi donirala udruzi i ujedno omogućila veće šanse za prijem.  Nakon što je Lejlin otac saznao za njihovu igru i tražio da Lejla napusti kuću, Kemal nastoji urazumiti Talaza, ali ovaj je neumoljiv. Rejhan se preko dobrotvrone udruge pruža prilika da ponovno prikaže svoju milostivost.


Subota, 22.02.2020. u 20:00h (76)
Najava epizoda:
Lejla je ljuta na Kemala jer je išao bez njenog znanja do Talaza. Emir počinje istraživati osobu koja će zajedno raditi sa Rejhan. Misleći da se radi o mladom i zgodnom muškarcu počinje biti ljubomoran. Želi to prikriti, ali ga postupci otrkivaju. Dok se Džavidan bori da po svaku cijenu uđe u udruženje, Džemre sve više upada u psihičke krize. Istodobno Džavidan pokušava svoju zlobu ispoljtii i na nedužnoj Zejnep. Šehrije misli da više nije poželjna u Kemalovoj kući te se sprema otići.


Nedjelja, 23.02.2020. u 20:00h (77)
Najava epizoda:
Emirova prikrivena ljubomora zbog cvijeća koji je Rejhan dobila ne promiče, Suninim i Zaferovim očima. U nemogućnosti da pronađe novac za donaciju, Džavidan je primorana založiti obiteljski broš. Kemal osjeća grižnju savjesti zbog Šehrijina odlaska iz kuće, ali nije ni svjestan da je to samo njena igra kako bi Lejla ostala.


Ponedjeljak, 24.02.2020. u 20:00h (78)
Najava epizoda:
Džavidan je sretna jer je uspjela donirati veliku količinu novca za članostvo u udruženju, nesvjesna nevolja u koje će upasti. Hikmet ne može pronaći obiteljski broš i raspituje se kod Džavidan. Njena priča postane mu sumnjva. Šehrije i Masal prave plan kako Lejla ne bi otišla iz kuće. Emir pravi ljubomorne ispade, ali kad sazna da je Ismet zapravo žena, želi naći način kako se ispričati Rejhan. U toj njegovoj namjerni Džemre ga pokušava zaustaviti, ali joj to ne polazi za rukom.


Utorak, 25.02.2020. u 20:00h (79)
Najava epizoda:
Džavidan zbog Hikmetova saznanja da nema broša iskaljuje bijes na Zejnep te ju zaključava u kupatilo, što postiče Zejnepina sjećanja na otmicu i golgotu koju je preživjela. Ali sve se vraća, sve se plaća. I Džavidan se, nakon pokušaja da vrati broš, nađe u istoj situaciji kao sirota djevojčica. Da li će joj Rejhan pomoći ili će je pak ostaviti da i ona osjeti patnju?