Svakim danom u 20:00h

(Yemin)

 

Reyhan je seoska djevojka, skromna, ljubazna i brižna, koja obeća da će se udati za sina starog obiteljskog prijatelja Hikmeta, nakon što on otkriva terminalnu stadij najgore bolesti. Hikmet je zabrinut zbog toga što će biti s bogatstvom njegove obitelji ako se prepusti njegovom neozbiljnom sinu i pohlepnoj supruzi čija je jedina briga to da učvrsti svoje mjesto među istanbulskim visokim društvom. Sin Emir je buntovnik koji više voli avanture i trošito teško zarađeni novac svog oca, nego rad u obiteljskoj tvrtki. Pristaje na brak, ali zaklinje se kako će Rejhanin život učiniti nesretnim. Isplanirano postaje teško provedivo nakon što splet okolnosti ode u skroz suprotnom smjeru.


 

Žanr: turska drama

Glavne uloge: Özge Yagiz, Gokberk Demirci, Can Verel

Redatelji: Serkan Mut, Ayhan Özen

 

 

Petak, 14.08.2020. u 20:00h (257)
Najava epizoda:
Nakon što je vidjela mladež na Gulsuminu vratu, Rejhan postaje potpuno uvjerena da je ona njena sestra. Tadži nastoji da od Sune sazna istinu zašto se udaljila od njega, ali Suna nema srca da mu je kaže, već kao razlog navodi svoju porodicu. Narin susreće staru prijateljicu zbog čega strahuje da će njena prošlost biti otkrivena.

Subota, 15.08.2020. u 20:00h (258)
Najava epizoda:
Okupirana mislima o sestri, Rejhan se ne može skoncetrisati na učenje. Narin sreće staru prijateljicu Ajnur iz Azerbejdžana koja joj kaže da Erhan nije lagao. Kemala muče pitanja šta to Narin krije od njega i ko je ona zapravo. Gulsum upada u nevolju, ali joj u posljednjem trenu u pomoć pritiču Emir i Rejhan.

Nedjelja, 16.08.2020. u 20:00h (259)
Najava epizoda:
Narin, vjerujući u Ajnurine riječi, mijenja svoje mišljenje o Erhanu, što mu naposlijetku i govori.. Rejhan teško podnosi Gulsumino odbijanje, ali kada Gulsum zapadne u nove nevolje, jedina adresa na koju se može obratiti jeste Rejhanina.

Ponedjeljak, 17.08.2020. u 20:00h (260)
Najava epizoda:
Rejhan se raduje kada ugleda Gulsum na vratima vile, ali Gulsum se ne želi zadržavati, samo želi vratiti dio duga. Kemal je u ogromnoj zbrci i napetosti. Prisjeća se detalja i razgovara u vezi s Narin te shvaća u kakvoj se igri našao. Osjeća se izdano od strane Narin, ali se ustručava otvoreno razgovarati s njom. Narin nije jasno zašto se Kemalovo ponašanje odjednom promijenilo, ujedno je muči i to što i dalje od Kemala krije svoju prošlost. Gulsum saznaje da joj je kuća zapaljena, Rejhan uspjeva nagovoriti Gulsum da ostane u vili kod nje, ali kada Džavidan sazna za to situacija se u kući mijenja. Hoće li Gulsum nakon Džavidaninih uvreda pristati da ostane u vili?

Utorak, 18.08.2020. u 20:00h (261)
Najava epizoda:
Dok se Rejhanin odnos sa Gulsum postepeno smekšava, Džavidan svojim zahtijevom da se uradi DNK test šokira sve ukućane. Premda se Emir protivi tomu, Rejhan, kako bi sačuvala mir u kući, pristaje. Ali najteže joj je tražiti uzorak od Gulsum. Kemal otkriva Narin svoja saznanja o njoj te se udaljava od nje ne želeći da čuje šta ima reći na sve to. S druge strane, Narin se omišlja da li da mu otkrije i njenu vezu sa Erhanom.

Srijeda, 19.08.2020. u 20:00h (262)
Najava epizoda:
Erhan nastoji iskoristiti Kemalov hladni odnos prema Narin i pokušati joj se približiti. Rejhan kroz razgovor pokušava kod Gulsum izazvati sjećanja iz djetinjstva. Iako Kemal ne želi saslušati Narin, ona je ovaj put odlučna da mu sve ispriča. Kemal se osjeća izigranim i to govori Narin, ne želi preći preko njenog skrivanja istine. Emir radi DNK analizu koja potvrđuje da su Rejhan i Gulsum sestre. Rejhan je neizmjerno zahvalna Emiru jer je u njen život vratio Gulsum. Međutim Gulsum osjeća da ne pripada porodici te napušta kuću. Poruka koju ostavlja iza sebe ostavlja ukućane u šoku. Rejhan i Emir kreću u potragu za Gulsum. Da li će uspjeti da je nađu?

Četvrtak, 20.08.2020. u 20:00h (263)
Najava epizoda:
Emir na nezadovoljstvo svoje majke saopštava svim ukućanima da je Gulsum od sada član njihove porodice i da će živjeti u kući sa njima. Dok Narin traži način da razgovara sa Kemalom i sve mu objasni, Masal svjedoči Erhanovom izlivu ljubomore  i uništavanju njihove fotografije. U nadi da će se Guslum prisjetiti prošlosti Emir dolazi do ideje da odvede Rejhan i Gulsum u rodni kraj. Narin konačno uspijeva da uvjeri Kemala da razgovaraju. Kako će Kemal reagovati na njene riječi?

Petak, 21.08.2020. u 20:00h (264)
Najava epizoda:
Upravo kada Rejhan i Emir pomisle da je potraga za Gulsum okončana te da ih je Gulsum prihvatila kao porodicu prava istina počinje da izlazi na vidjelo. Da li je Gulsum, doista, Rejhanina sestra koju su tražili i ko stoji iza svega onoga što će da snađe Rejhan i Emira? Nove nevolje u porodici Tarhun su na vidiku. Narin još jednom traži da je Kemal sasluša, no Kemala ljutnja ne prolazi, smatra da Narin nije u pravu te da je imala dovoljno vremena da mu ranije isrpriča sve o sebi, Oja se vraća sa Uludaga, primjećuje da nešto u kući nije u redu, te traži da joj Šehrije sve ispriča.