Od ponedjeljka do četvrtka u 21:50h, petkom u 22:50h
 
(Zlatni dvori)
 
 
Radnja serije smještena je na zlatnim ravnicama u samom srcu Slavonije. Okosnicu serije "Zlatni dvori" čini jaka ljubavna priča između Ane, koju utjelovljuje Katarina Baban i Petra kojeg utjelovljuje Matko Knešaurek.  
 
Ane je seoska djevojka koja na slavonskom gazdinstvu brine o konjima, a Petar mladi bogataš koji je pomalo vjetropirast, neodgovoran i zaveden sjajem vlastitog, porodičnog bogatstva, ali u dubini duše pošten i dobronamjeran.
 
Petar će iz ljubavi prema muzici ali i velikog prkosa prema ocu, prihvatiti opkladu da će Anu pretvoriti u muzičku zvijezdu. Između njih se od prvog susreta razvijaju snažne emocije, koje će ih oboje dovesti do krajnjeg cilja – ne samo pronalaska prave ljubavi, nego i upoznavanja samih sebe. Međutim, na tom putu postoji veliki broj prepreka na koje će tako neobičan par naići.
Ana živi na skromnom, ali lijepom imanju kojeg uglavnom sama održava. S njom živi otac Antun, dobronamjeran, ali nerealan čovjek čiji su ih potezi doveli u teško finansijsko stanje i djed Joza, poznati seoski šaljivdžija. Iako je nesposoban za rad i pomoć na imanju, Joza (Duško Valentić) je vesele naravi, vedra duha i voli svoju porodicu, takvu kakva jest. Iako joj ne može ništa pomoći, pomalo joj, nehotice, odmaže, jer voli popiti koju rakijicu više. Ana je od svoje majke, koja je otišla u inozemstvo ganjati (neuspješnu) karijeru pjevačice, naslijedila prelijep, iako neškolovan glas, no okolnosti majčinog odlaska su za nju obavijene velom tajne. Naime, njen otac nikada nije htio pričati o majci jer nije htio Ani kaljati uspomene. Ani je od majke ipak ostala jedna uspomena - pjesma koju pjeva svojim konjima, nesvjesna ljepote svoga glasa. Obzirom na to da nije imala majku u svojim formativnim godinama, iako lijepa, Ana je djevojka koja ne brine za svoj izgled, ponašanje, a moderna čuda, iako ih jest svjesna, nimalo ju ne zanimaju. Ana radi na imanju gazde Nikole (Robert Kurbaša), velikom i bogatom imanju koje se stalno širi otkupljujući napuštena ili propala seoska imanja unaokolo. To veliko imanje osim proizvodnje hrane bavi se i seoskim turizmom te organizacijom ekskluzivnih etno vjenčanja. Ana je nadaleko slavna po svojim kolačima i neumorno radi kolače za svadbe, krstitke, slavlja... 
 
Žanr: drama, Hrvatska (2016)
Glavne uloge:Katarina Baban, Matko Knešaurek, Ecija Ojdanić, Milan Štrljić
Reditelji: Goran Rukavina, Kristijan Milić, Danijel Pleić i Josip Žuvan
 
 
 
 
 
 
 

Ponedjeljak, 01.05.2017. u 21:40h
Najava epizode:
Nakon Evinog povratka, Nera odluči zauvijek napustiti Mladena. Shrvan ponovnim gubitkom Nere, Mladen odluči boriti se za nju čim se Eva oporavi i ode iz sela. Nera gubi i posao u vrtiću. Nikola i Petar napokon pronalaze uzrok bolesti konja - odbačene bačve s otrovom. Begovci pokušavaju izvući Irenu iz depresije, no jedino Vesni to pođe za rukom pa Irena napokon odluči biti ona stara. Katu muči odnos sa Zvonkom. Povjerava Ani svoje čudno ponašanje u njegovoj blizini.


Utorak, 02.05.2017. u 21:40h
Najava epizode:
Eva pred Mladenom glumi patnicu. Mladen zahtijeva da mora prijaviti bivšeg muža za napad. U restoranu Neru i moli ju da se kasnije nađu. Bijesna Eva ih promatra dok se ljube. Kata od Ivana saznaje da se Zvonko ženi. Naljuti se, ali ne želi ni sebi ni drugima priznati da je to zato jer ga voli. Nikola obznani partnerima da gradilište nema veze s onečišćenjem te da se radovi mogu nastaviti. Vinko pak sreće Sonju koja ga obavijesti da planira u selu otvoriti starački dom. Irena je ljubomorna i osjeća se beskorisno.


Srijeda, 03.05.2017. u 22:50h
Najava duple epizode:
Martina pristaje pomoći Evi, što ova koristi da bi dobila što više informacija o Neri. Irena želi otići natrag u Zagreb i povesti cijelu obitelj. Kata nastoji dokazati sebi i svima da je sretna zbog Zvonkovog vjenčanja. Usprkos svom trudu, nije joj drago slušati silne pohvale na račun Ivice. Nikola i Petar nikako se ne mogu složit oko toga tko bi trebao popričat s Mladenom u vezi partnerstva. U međuvremenu, Žana se vratila s ginekološkog pregleda - sve je u redu s njom i bebom.


Četvrtak, 04.05.2017. u 21:40h
Najava duple epizode:
Nikola je oduševljen viješću da čeka sina. No, na Žanino nezadovoljstvo, stalno je opterećen poslom. Petar napokon uspije nagovoriti Mladena na partnerstvo. Eva i dalje glumi žrtvu pa kod Nere uspije izazvati grižnju savjesti jer se spetljala s Mladenom. Nera je opet pokolebana. Kata i Zvonko nastavljaju susrete pune nelagode.Vinko ne može oprostiti Ireni što je htjela prodati ljetnikovac Sonji iza njegovih leđa. Irena je pod cijenu braka odlučna u namjeri da proda ljetnikovac i vrati se u Zagreb.