Radnim danom u 09:10h

(Zlatni dvori)

 

adnja serije smještena je na zlatnim ravnicama u samom srcu Slavonije. Okosnicu serije 'Zlatni dvori' čini jaka ljubavna priča između Ane, koju utjelovljuje Katarina Baban i Petra kojeg utjelovljuje Matko Knešaurek. Ane je seoska djevojka koja na slavonskom gazdinstvu brine o konjima, a Petar mladi bogataš koji je pomalo vjetropirast, neodgovoran i zaveden sjajem vlastitog, porodičnog bogatstva, ali u dubini duše pošten i dobronamjeran.

Petar će iz ljubavi prema muzici ali i velikog prkosa prema ocu, prihvatiti opkladu da će Anu pretvoriti u muzičku zvijezdu. Između njih se od prvog susreta razvijaju snažne emocije, koje će ih oboje dovesti do krajnjeg cilja – ne samo pronalaska prave ljubavi, nego i upoznavanja samih sebe. Međutim, na tom putu postoji veliki broj prepreka na koje će tako neobičan par naići.

 

Režija: Dražen Žarković

Autor: Branko Ivanda

Uloge: Katarina Baban, Matko Knešaurek, Milan Štrljić, Ecija Ojdanić, Lana Ujević, Helena Buljan, Jan Kerekeš, Duško Valentić, Danko Ljuština, Petra Dugandžić, Robert Kurbaša, Dijana Vidušin, Mladen Kovačić, Marko Torjanac, Petra Kraljev, Lujo Kunčević, Darko Milas

 

 

 

Srijeda, 20.02.2019. u 09.30h, (145)
Najava epizode:
Evu, ljutu jer ju Mladen seli u kliniku, dodatno razbjesni Nera koja joj pomaže spakirati se. Kada Nera uzme spavaćicu koju je Evi poklonio Mladen, Eva nasrne na Neru, koja pada. Žana zatječe Neru u nesvijesti, dok Eva bježi. Nera dolazi k sebi, govori Žani i Mladenu što se dogodilo te Mladen kreće za Evom, a Žana zove policiju, koja napokon uhvati potpuno poludjelu Evu. Mladen i Nera provode večer zajedno, sretni jer je priča s Evom konačno gotova. Nakon momačke, nitko ne zna gdje je Petar. Uznemirena Irena nastoji sakriti od Ane da joj je zaručnik nestao.


Četvrtak, 21.02.2019. u 09.35h, (146)
Najava epizode:
Dan je Aninog i Petrovog vjenčanja. Kata uređuje Anu za vjenčanje, a Vesna joj daruje starinski obiteljski broš. I Petar je spreman, a Irena uobičajeno napeta i nervozna. Istodobno traju pripreme za Katino tajno vjenčanje. Ana šalje Katu kući da se spremi, a Zvonko joj javlja da neće doći po nju. Kata je ljuta, ne razumije što je svima. Dočeka ju Joza, za kojeg je dogovoreno da će ju dopratiti do oltara. Kata odradi Petrovo i Anino vjenčanje kao kuma, a zatim ju iznenadi Zvonko, koji ju zaprosi klečeći u crkvi. Presretna Kata pristaje i tako imamo dvostruko vjenčanje. Slavlje se nastavlja u ljetnikovcu. Svi su sretni jer je napokon sve sjelo na svoje mjesto. Nakon svadbe, Nera odluči spavati kod Rakitića te se uz poljubac, sretna rastaje od Mladena. No, u sobu ju doprati Eva koja joj bijesna probode trbuh nožem!


Petak, 22.02.2019. u 09.35h, (147)
Najava epizode:
Četiri mjeseca kasnije. Nera se budi iz noćne more. Preživjela je Evin ubod nožem, ali je i dalje progoni u snovima. Kako bi našla mir, odluči otići na grob roditelja. Tamo sretne Weltruskog koji se iznenadi njenom velikom promjenom. Zaljubljeni kao prvoga dana, Zvonko i Kata romantično obilježavaju mjesečnu obljetnicu svoga braka, a Domagoj napokon dobiva priznanje za uzgoj svojih gljiva - dobiva plaketu „Mikro poduzetnik godine. Partneri organiziraju sastanak i svađaju se oko udjela u wellnessu koji je u izgradnji. Žani krenu trudovi, a Nikola ne čuje njene telefonske pozive jer je u žučnoj raspravi oko wellnessa…

 

Zlatni dvori Ana i etar