Radnim danom u 18 sati

(Zlatni dvori)

 

adnja serije smještena je na zlatnim ravnicama u samom srcu Slavonije. Okosnicu serije 'Zlatni dvori' čini jaka ljubavna priča između Ane, koju utjelovljuje Katarina Baban i Petra kojeg utjelovljuje Matko Knešaurek. Ane je seoska djevojka koja na slavonskom gazdinstvu brine o konjima, a Petar mladi bogataš koji je pomalo vjetropirast, neodgovoran i zaveden sjajem vlastitog, porodičnog bogatstva, ali u dubini duše pošten i dobronamjeran.

Petar će iz ljubavi prema muzici ali i velikog prkosa prema ocu, prihvatiti opkladu da će Anu pretvoriti u muzičku zvijezdu. Između njih se od prvog susreta razvijaju snažne emocije, koje će ih oboje dovesti do krajnjeg cilja – ne samo pronalaska prave ljubavi, nego i upoznavanja samih sebe. Međutim, na tom putu postoji veliki broj prepreka na koje će tako neobičan par naići.

 

Režija: Dražen Žarković

Autor: Branko Ivanda

Uloge: Katarina Baban, Matko Knešaurek, Milan Štrljić, Ecija Ojdanić, Lana Ujević, Helena Buljan, Jan Kerekeš, Duško Valentić, Danko Ljuština, Petra Dugandžić, Robert Kurbaša, Dijana Vidušin, Mladen Kovačić, Marko Torjanac, Petra Kraljev, Lujo Kunčević, Darko Milas

 

 

Četvrtak, 19.07.2018. u 17:55h, (09)
Najava epizode:
Holcer se silom želi odužiti Petru i uzeti mu odljev za novi zub. Kako mu Petar to ne dopušta, ovaj ga drogira i ošamuti. Takvog ga nalazi Ana koja ga dovede u ljetnikovac. Očajna Nera, uvjerena da je Petar bio pijan ili, još gore, pijan kod Ane, zove Weltruskog kojeg postavi za Aninog novog učitelja. Istovremeno, Holcer ponovo drogira Petra kako bi završio posao. Zvonko prati Ivana kako bi saznao što je između Kate i njega. Ispriča sve Domagoju koji ga uvjeri da Kata samo glumi pred Nikolom. Kada Zvonko čuje da se Kati svidjela Marina ogrlica, odmah naručuje jednu od Domagoja. Nikola ubacuje Antuna u posao šverca, dok istovremeno, Vinko, Fedor i Ivan pripremaju Nikoli zamku, želeći ga uhvatiti na djelu. Nikola dogovara lažni dejt s Katom kako bi imao alibi, te na kraju policija uhvati Holcera i Antuna.


Petak, 20.07.2018. u 17:55h, (10)
Najava epizode:
Ana pronalazi nestalog i omamljenog Petra kod Holcera, što kod Nere samo pojača ljubomoru. Petar nije sretan što se Weltrusky pojavio u selu, a još manje što će Ana s njim raditi. Vježbe Weltruskog i Ane krenu dobro, dok on ne prijeđe crtu i krene ju pipkati i ljubakati. Ljutita Ana odlazi, a Petar ju pokušava smiriti. U sve to, kobila dobiva trudove, Holcer je u nemogućnosti da pomogne, pa uskače Petar. On i Ana zajedno pomognu Plamenki da donese na svijet ždrijebe. Holcer i Antun su uhvaćeni u švercu janjećeg mesa za Nikolu, ali odbiju službeno potvrditi da je Nikola naručitelj te preuzmu krivnju na sebe. Nakon što Nikola oblati Holcera pred policijom, ovaj mu proda pokvareno meso, koje Nikola posluži svojim poslovnim partnerima. Vinku i Fedoru pozli, kao i Nikoli, koji napokon prizna šverc, samo da bi zapaprio Holceru. Nikola iskoristi Zvonkov dar i pokloni ga presretnoj Kati. Zvonko, sav izvan sebe, poziva Nikolu na partiju biljara u novac i rasturi ga.


Ponedjeljak, 23.07.2018. u 17:55h, (11)
Najava epizode:
Nakon incidenta s Janom Weltruskym, Petar uspije nagovoriti Anu na pjevanje. Kako bi umirio Neru, Petar ju poziva da mu bude koproducentica u projektu s Anom. Sat vježbanja ne započne dobro jer Ana slučajno uvrijedi Nerinu pjesmu. Joza je pak zabrinut jer Antun srlja u novu poslovnu katastrofu: planira otvoriti kafić na mjestu Holcerove mesnice. Nakon što shvati da Nikola uopće nije bio ljubomoran na nju, uznemirena Kata daje otkaz i odlazi iz restorana. Nikola za to uopće ne mari, jer je zaokupljen krađom svog auta. No, nakon dolaska policije, ukaže se lopov: Domagoj je posudio auto bez pitanja. Mara očita bukvicu Nikoli, koji se treba ispričati Kati, a Irena mu slučajno da ideju za ispriku koju Kata neće moći odbiti. Irena doznaje da je njena majka Helena pobjegla iz umirovljeničkog doma s grupom prijatelja i napravila tulum u vili. Sluđena viješću, šalje Vinka da sredi stvar.


Utorak, 24.07.2018. u 17:55h, (12)
Najava epizode:
Nikola obeća Kati da će biti voditeljica kozmetičkog salona u njegovom wellness centru - kad ga izgradi. Kata je oduševljena pa Zvonko, koji joj je darovao skupi poklon, opet ostaje nezapažen. Pjevačke probe ne teku najbolje: Ana je loše raspoložena zbog financijskih problema u obitelji, a Petar nervozan zbog odugovlačenja, jer mu curi rok za okladu, a ne smije to reći Ani. Kako bi se Ana lakše opustila, Petar, na užas Nere i Weltruskog, premjesti probe u štalu. Nera je nervozna jer Petar provodi previše vremena s Anom. Petar dobije ideju da Neri u Slavoniji snimi spot i tako je skine s vrata. Joza je čvrsto odlučio pomoći Holceru da se skine s alkohola pa dovede Balenovića da mu zaplijeni sav alkohol i naplati kazne kako bi ovaj ostao bez novaca za piće. No, Holcer odluči sagraditi vlastiti kotao za pečenje rakije. Starački dom više ne želi primiti Helenu pa ju Vinko, na Irenin užas, dovodi u ljetnikovac. No, Helena pobjegne iz ljetnikovca te u mjestu upozna i šarmira Holcera i Jozu, ali i Anu, koja joj se omah svidi.


Srijeda, 25.07.2018. u 17:55h, (13)
Najava epizode:
Nakon što je Helena pustila konje iz štale, na Nikolin poziv stiže policija kako bi ustanovila njen identitet. Irena, Vinko i Petar potvrđuju da je Helena Petrova baka. Helena provocira Irenu što je odustala od pjevačke karijere, ali i hrabri Anu da ide dalje, jer odmah shvaća da između Petra i Ane ima nešto... Dok je Neri u interesu da se spot što dulje snima, kako bi Petar provodio više vremena s njom, a ne s Anom, Ivana brine kako će Petar istovremeno snimati spot s Nerom i provoditi vrijeme s Anom. No, Petar ima plan... Ipak, na snimanju dolazi do neočekivanog obrata: Nera je nezadovoljna konceptom spota te na Nikolin poticaj, a Petrov užas, dolazi na ideju da tema spota bude vjenčanje nje i Petra. Holcer, umjesto onesviještenog Zvonka kojeg je napio rakijom iz svog novog kotla, piše nemušto ljubavno pismo Kati. U tome mu pomaže Joza, koji je bacio oko na Helenu, baš kao i Holcer. Međutim, umjesto da Zvonka potpišu sa „Z, potpišu ga s „N i Kata je uvjerena da ju je Nikola pozvao na spoj.

  

Zlatni dvori Ana i etar