Radnim danom u 09:10h

(Zlatni dvori)

 

adnja serije smještena je na zlatnim ravnicama u samom srcu Slavonije. Okosnicu serije 'Zlatni dvori' čini jaka ljubavna priča između Ane, koju utjelovljuje Katarina Baban i Petra kojeg utjelovljuje Matko Knešaurek. Ane je seoska djevojka koja na slavonskom gazdinstvu brine o konjima, a Petar mladi bogataš koji je pomalo vjetropirast, neodgovoran i zaveden sjajem vlastitog, porodičnog bogatstva, ali u dubini duše pošten i dobronamjeran.

Petar će iz ljubavi prema muzici ali i velikog prkosa prema ocu, prihvatiti opkladu da će Anu pretvoriti u muzičku zvijezdu. Između njih se od prvog susreta razvijaju snažne emocije, koje će ih oboje dovesti do krajnjeg cilja – ne samo pronalaska prave ljubavi, nego i upoznavanja samih sebe. Međutim, na tom putu postoji veliki broj prepreka na koje će tako neobičan par naići.

 

Režija: Dražen Žarković

Autor: Branko Ivanda

Uloge: Katarina Baban, Matko Knešaurek, Milan Štrljić, Ecija Ojdanić, Lana Ujević, Helena Buljan, Jan Kerekeš, Duško Valentić, Danko Ljuština, Petra Dugandžić, Robert Kurbaša, Dijana Vidušin, Mladen Kovačić, Marko Torjanac, Petra Kraljev, Lujo Kunčević, Darko Milas

 

 

Utorak, 16.10.2018. u 09.10h, (72)
Najava epizode:
Iako Petar, na Nerino nezadovoljstvo, inzistira da Ana prenoći u ljetnikovcu, Antun ju ipak odvodi doma, ne želeći da Petar provodi s njom vrijeme. Vesna pak navija za Petra i u tajnosti dogovori njegov posjet Ani. Isprva oštra, Ana omekša i pusti ga da malo ostane s njom. Nera je izvan sebe od bijesa zbog Petrove naklonosti Ani, a ni Mladenu se ne sviđa njihov odnos. Nikola ga ohrabri i savjetuje mu da se da u akciju: kad bi Ana imala nekog na kog se može osloniti, udaljila bi se od Petra. Martina pita Ivana želi li s njom otići u London. On se predomišlja, a ona daje sve od sebe da ga uvjeri kako bi im bilo sjajno da zajedno odu. Uvjerena je da Ivan popušta. Sviće novi dan i Ana prima posjete, od Žane i Mare, do Kate, Dalibora, Mladena i Petra. U jednom trenutku krene potres. Petar u panici skoči i spasi Anu iz kuće (brži je od Mladena i Antuna koji su imali istu namjeru), dok Dalibor pomogne Kati. Ivan nastrada na gradilištu za vrijeme potresa. No, radi li se uistinu o potresu?


Srijeda, 17.10.2018. u 09.10h, (73)
Najava epizode:
Dalibor se za vrijeme i nakon potresa pokaže kao junak pa ga Kata počne gledati drugim očima. Ipak, i dalje ne priznaje da joj se sviđa. Zvonko je ponovo ljubomoran. Vinko i Martina vode ozlijeđenog Ivana liječniku te Martina upoznaje Sonju. Vinko i Sonja odlaze k njoj na kavu, a Ivan dozna da je Martina razglasila kako zajedno idu u London, iako on sam još nije donio odluku. Nakon njihove prve svađe, Ivan ipak donosi odluku... Joza i Zvonko u jezeru nalaze mrtve, skuhane ribe te se vijest o ribama brzo proširi selom. U kući Rakitića svi su zabrinuti: hoće li biti otkriveni izvori termalne vode za koje samo oni znaju? Petar i Mladen se i dalje sukobljavaju i natječu oko Ane: Petar joj poklanja romantičan poklon, a Mladen anatomski jastuk. Uza sve to, Anu posjeti i Nera koja ju optuži da odvlači Petra od obitelji.


Četvrtak, 18.10.2018. u 09:10h, (74)
Najava epizode:
Mladen pokloni Ani buket tulipana, no ona i dalje nije impresionirana. Ipak, on je uvjeren u svoj napredak kod Ane. Vesna rašljama istražuje jezero i posumnja da skuhane ribe imaju veze s podzemnim vodama ispod kuće Galovićevih. Vesnine tvrdnje u Petru pobude sumnju pa joj on obeća pomoći. Petar pregleda staro geološko istraživanje, koje ne pokazuje podzemne vode, te odluči naručiti novo, za što dobije potporu Galovića. S druge strane, Nikola se svim silama trudi odagnati sumnju sa sebe, dok mu zabrinuti ukućani predlažu da sam prizna Galovićima istinu o izvoru. On to odbija, iako je svjestan da se obruč oko njega steže. Kako bi bila s Ivanom, Martina odluči odustati od fakulteta. Ivan ju nagovara da to ne učini, no ona ipak potajice šalje mail u kojem odustaje od studija. Irena sazna za Vinkovu kavu sa Sonjom i počinje pokazivati prve znakove zabrinutosti. Nera i Jan nastavljaju svoju aferu, no ona grubo presiječe njegove iluzije o zajedničkoj budućnosti.


Petak, 19.10.2018. u 09:10h, (75)
Najava epizode:
Sonja se baca na organizaciju proslave male mature u restoranu, a Irena je sve više ljubomorna zbog Vinkovog čestog druženja sa Sonjom. Petar je uporan u namjeri da ispita što se nalazi ispod imanja Galović pa naručuje novo geotermalno istraživanje. Vinko sazna da je Martina poslala mail u London u kojem odustaje od studiranja. Ljutit, uspije ju nagovoriti da povuče svoju odluku, a na njegovu stranu stane i Ivan. Povrijeđena Martina šalje novi mail u London (povlači odustajanje), ali ostaje ljuta na Ivana. Mladen izvodi Anu u šetnju. Uporno joj se nabacuje, no ona je rezervirana. Sretnu Petra, koji pozove Anu na kavu, ali ona ga odbija. Mladen likuje, a Petru se nikako ne sviđa što se Mladen mota oko nje. Antun i Vesna se sve više zbližavaju i napokon normalno razgovaraju.


Ponedjeljak, 22.10.2018. u 09:10h, (76)
Najava epizode:
Svi zakasne na proslavu male mature pa Vinko i Sonja sami uživaju u vinu. Sve više ljubomorna Irena dolazi u restoran pod izlikom da želi Sonju u svojoj emisiji. Obruč oko Nikole se sve više steže i on naposlijetku sam prizna Antunu za termalne izvore. Šokirani Antun ga nokautira i otjera iz svoje kuće. Pomalo svi saznaju što se dogodilo i razočarani su Rakitićima, a najviše Nikolom. Kata je zgrožena, razmišlja dati otkaz u restoranu. Antun je zahvalan Petru na pomoći, ali ga svejedno tjera iz kuće zbog Ane. Mladen iskorištava situaciju, tješi Anu i uvlači se Antunu pod kožu. Vesna i Joza i dalje navijaju za Petra, dok Ana ne želi ni Petra (moral) ni Mladena (ne osjeća ništa). Pripita Helena uhvati polugole Neru i Jana netom nakon seksa. Nera naređuje Janu da zadrži Helenu u kući, pri čemu Helena padne i onesvijesti se. Nera odvuče Helenu u njihov improvizirani TV studio gdje glumi da s Janom snima modni prilog u izazovnim odjevnim kombinacijama i pozama. Nada se kako će ukućani misliti da je Helena sve krivo povezala i shvatila njihovo snimanje kao seksualni čin. Tako se i dogodi. Svi vjeruju Neri, nitko Heleni. Jedno je Petar sumnjičav.

 

Zlatni dvori Ana i etar