Radnim danom u 18 sati

(Zlatni dvori)

 

adnja serije smještena je na zlatnim ravnicama u samom srcu Slavonije. Okosnicu serije 'Zlatni dvori' čini jaka ljubavna priča između Ane, koju utjelovljuje Katarina Baban i Petra kojeg utjelovljuje Matko Knešaurek. Ane je seoska djevojka koja na slavonskom gazdinstvu brine o konjima, a Petar mladi bogataš koji je pomalo vjetropirast, neodgovoran i zaveden sjajem vlastitog, porodičnog bogatstva, ali u dubini duše pošten i dobronamjeran.

Petar će iz ljubavi prema muzici ali i velikog prkosa prema ocu, prihvatiti opkladu da će Anu pretvoriti u muzičku zvijezdu. Između njih se od prvog susreta razvijaju snažne emocije, koje će ih oboje dovesti do krajnjeg cilja – ne samo pronalaska prave ljubavi, nego i upoznavanja samih sebe. Međutim, na tom putu postoji veliki broj prepreka na koje će tako neobičan par naići.

 

Režija: Dražen Žarković

Autor: Branko Ivanda

Uloge: Katarina Baban, Matko Knešaurek, Milan Štrljić, Ecija Ojdanić, Lana Ujević, Helena Buljan, Jan Kerekeš, Duško Valentić, Danko Ljuština, Petra Dugandžić, Robert Kurbaša, Dijana Vidušin, Mladen Kovačić, Marko Torjanac, Petra Kraljev, Lujo Kunčević, Darko Milas

 

 

Utorak, 14.08.2018. u 18h, (27)
Najava epizode:
Žana i Nikola provode zajedno još jednu noć, no ovoga puta trijezni i u krevetu. Kada im Holcer pokuca na prozor tražeći Žanu za intervju, Nikola ju sakrije jer ne želi da Fedor sazna za njihovu aferu. No, Holcerov intervju ne završi slavno. Oduševljena Heleninom pojavom, Žana ga prekida i šalje Holcera po fazanovo pero za Helenin šešir. Kada se Holcer vrati s mrtvim fazanom, prestravljena Žana odustaje od intevjua s njim. U međuvremenu, Helenin intervju prekida Irena, iznoseći drugu stranu obiteljske priče. One se posvađaju, a Žana ih prekida i obećava napraviti intervju/reportažu o Ireni. Petar je u pritvoru napisao Ani novu pjesmu, no ona nije baš zadovoljna tekstom, ali ni Petrom - jasno mu da do znanja da neće prijeći preko njegovih laži i da se mora potruditi zadobiti njeno povjerenje. Na radost Begovaca, Martina stiže u Zagreb. Irena zaposli Domagoja kao kuhara, a Vinko šizi zbog vegetarijanske prehrane. Irena povrijedi Anu, dajući joj do znanja da nije dio obitelji. Weltrusky i Nera snimaju obradu Petrove pjesme. Nakon obavljenog posla, završe u klinču


Srijeda, 15.08.2018. u 18h, (28)
Najava epizode:
Na prvom susretu poslije dugo vremena, očito je da se Ivan i Martina jedno drugom sviđaju. Na putu prema selu dožive avanturu: auto im se pokvari, a iz problema ih vadi Martina. Ivan joj duguje uslugu. Ana i Petar nastavljaju s radom na njenoj karijeri: pisanje zajedničke pjesme umalo završi poljupcem, no Ana još uvijek nije spremna priznati mu svoje osjećaje. Ipak, pristaje doći na večeru povodom Martininog dolaska. No, kad Martina pomisli da je ona Petrova djevojka, Ani bude neugodno. Žana oblijeće Nikolu, a on se silno trudi njihovu aferu držati tajnom. U jednom od pokušaja, Irena ga slučajno ugleda golog, što razbjesni Vinka. On se pohita obračunati s razmetljivim Rakitićem, ali ga pritom zatekne u Žaninom zagrljaju. Domagoj i Mara se ne slažu oko Jankovog životnog poziva: on ga vidi u glazbi, a ona u nogometu. Iako i sam Janko priznaje da više voli glazbu, Mara ne popušta i iskaljuje se na Domagoju.


Četvrtak, 16.08.2018. u 18h, (29)
Najava epizode:
Vinko obeća da neće reći Fedoru da je uhvatio Žanu i Nikolu u zagrljaju, ali upozori Nikolu da pazi što radi. U međuvremenu, Kata ispituje Maru s kim se Nikola viđa, ali joj ova zataji da se radi o Žani. Na obiteljskoj večeri, Irena provocira Anu, a Martina doznaje da je baka kod Galovića te misli da ju je Irena izbacila iz kuće. Ana vodi Martinu Heleni i djevojke se sprijateljuju. Iduće jutro Martina dovodi Helenu na obiteljski doručak, što izazove opću svađu. Martina pokušava pomoći Heleni i Ireni da vrate međusobno povjerenje, ali pokušaj završi neslavno. Ana donosi Petru pjesmu koju je sama napisala. Petar je oduševljen te oni kreću s vježbanjem. Petar izvuče iz Ivana da je ispao papak dok je vozio Martinu iz Zagreba, a Ivan ga zamoli da mu pomogne osvetiti se Martini, koja ga ne prestaje zezati. No, Ana čuje njihov plan... Antun želi baciti svoju staru odjeću i obuću. Kad to sazna, Joza odnosi Antunove stvari Holceru koji ih odluči popraviti i zadržati.


Petak, 17.08.2018. u 18h, (30)
Najava epizode:
Nera i Weltrusky su zadovoljni obradom Petrove pjesme, ali Neru živcira što se Jan toliko ulizuje njenom ocu. Kada Jan previše izazovno odjene Neru za spot, Fedor prekida snimanje i napada ga zbog golotinje. Jan mora skinuti odijelo koje mu je Fedor poklonio i vraća se kući u gaćama, što Neru silno zabavlja. Petar i Ivan spremaju Martini spačku. Plan je da ju Holcer preplaši, a Ivan spasi. No, cure ih preduhitre i insceniraju napad na Martinu. Vidjevši Ivanovu reakciju, Petar nasluti da između njega i Martine postoje osjećaji, što Ivan negira. Kada ga Martina nastavi provocirati, Ivan joj slaže da je proveo noć s nepoznatom ženom. Nikola se distancira od Žane kako ne bi bio sumnjiv Fedoru. Ona primjećuje promjenu u njemu, no on ju negira. Za uzvrat, ona izbaci njegov intervju iz časopisa pod izgovorom da bi mogao ispasti sumnjiv Fedoru. Holcer shvaća kako je u časopisu Chic izašao intervju s Helenom u kojem nema ni jedne riječi o njemu, pa uvrijeđen najavi Heleni rat.


Ponedjeljak, 20.08.2018. u 18h, (31)
Najava epizode:
Petar shvaća da mu treba novaca pa odlučuje s Anom krenuti na gaže. Nikola ih odbija za svoj restoran, ali ga Ana ipak uvjeri da im dopusti nastup. Fedor dolazi u selo i sazna za to. Želi se osvetiti zbog Nere i traži od Nikole da im sabotira nastup. Martina traži posao u selu i nakon nekoliko odbijenica, Helena ju prima kao asistenticu. Martina je zabrinuta jer joj se čini da Ivan tulumari po selu i mijenja cure kao čarape. Holcer je ljut na Heleninu izdaju (intervju) i odlučuje uz „Koju Kap pokrenuti i vlastitu, neovisnu liniju ekskluzivne rakije. Irenin pokušaj da napravi sa Žanom reportažu o svojoj obitelji neslavno propadne, jer se nitko od Begovaca ne pojavi na zakazanom dogovoru sa Žanom. Weltrusky i Nera dovršavaju pjesmu koju su ukrali Petru.

 

 

Zlatni dvori Ana i etar