Nedjelja, 18.11.2018. od 16:30h - Novi termin

U današnjoj epizodi vašeg omiljenog kulinarskog showa ponovno se družimo sa učenicima Srednje ugostiteljsko - turističke škole. Anel Podrug će ponovno biti na visini zadatka kao i u prvoj emisji iz ciklusa. Ova mlada nada bh kulinarstva s jekom će pred kamerama spremiti grilano povrće punjeno sirom, salatu od kupusa s krastavcima, pileće mišiće s gljivama i kokosom i pivske kiflice. Atmosfera na snimanju bila je više nego opuštena a Vjeko je dobio "savršenog takmaca" na svom terenu.

 

 

PIVSKE KIFLICE

600g bijelog brašna
1 vrećica suhog kvasca
1 dcl mlakog mlijeka
2,5 dcl svijetlog piva
1 dl ulja
sol
malo šećera
svježi sir
1 jaje
sjemenke

U mlijeku razmutiti šećer i kvasac pa pustiti da se zapjeni. U brašno umjesiti ulje, kvasčevo mlijeko, sol i pivo dok ne dobijemo lijepo glatko tijesto koje trebamo ostaviti na toplom mjestu da se diže oko sat vremena. Tijesto podijeliti na tri dijela i svaki dio razvaljati u krug i podijeliti na 8 trokuta. Svježi sir staviti na sredinu šire strane trokuta i zarolati u kiflice. Ovako dobivene kiflice premazati razmućenim jajetom i posuti sjemenkama, poredati na namašćenu tepsiju te peći oko pola sata, na 180⁰C, dok ne dobiju zlatno-žutu boju.

PILEĆI MIŠIĆI S GLJIVAMA I KOKOSOM

600 g pilećih bataka i zabataka
200 g gljiva
1 dl kokosovog mlijeka
1 dl vrhnja za kuhanje
1 crvena paprika
1 glavica cvenog luka
3 češnja češnjaka
kurkuma
curry prah
sol i papar
vegeta
ulje
soja sos

Odvojiti kosti i kožicu od pilećih mišića i marinirati ih u soja sosu s vegetom. Svo povrće i gljive očistiti i naretati na tanke rezance.
U wok tavi na ulju prepržiti piletinu pa dodati povrće i gljive. Začiniti kurkumom, curryem, solju, paprom, soja sosom i pirjati još nekoliko minuta na kraju dodati kokosovo mlijeko i vrhnje za kuhanje i pustiti da se okusi prožmu.

GRILANO POVRĆE PUNJENO SIROM
1 tikvica
1 patlidžan
3-4 paprike
200 g mladog sira
100 g travničkog sira
papar

Povrće isjeći na tanke plošeke i izgrillati. Paprike možete i staviti u rernu pa ispeći i oguliti. Mladi sir izdrobiti viljuškom, umješati mu sitno nasjeckani travnički sir pa začiniti paprom i drobljenom ljutom paprikom. Žlicu te smjese staviti na grilano povrće pa ga zarolati u rolice. Poslužiti hladno uz mezu.

SALATA OD KUPUSA S KRASTAVCIMA

1 glavica mladog kupusa
2 krastavca
1 jabuka
1 mrkva
1 konzerva kukuruza
2 češnja češnjaka
sol i papar
jabučni ocat
ulje

Kupus naribati što tanje kao i jedan oguljeni i jedan neoguljeni krastavac. Jabuku nasjeći na tanke ploške pa na štapiće kao i mrkvu. Konzervu kukuruza ocijediti pa pomiješati sa pripremljenim povrćem i jabukom. Začiniti solju i paprom, usitnjenim češnjakom, uljem i jabučnim octom.