Svakim danom u 17:20h

 

Često je tema razgovora priča o tome: „Tko bolje kuha - muškarci ili žene?“ Na neki način upravo je to okosnica novog kulinarskog showa na OBN televiziji „Moja draga je chef“ u kojem će se natjecati ljubavni parovi koji će kuhati na potpuno novi, na našim prostorima neviđeni, način. Bit će to najbolji kulinarski show koji ste gledali do sada, sa puno smijeha, akcije i životne energije. Riječ je o licenciranoj emisiji koja se već prikazivala u mnogim zemljama Europe i svijeta sa velikom uspjehom. Muškarci kuhaju po instrukcijama dama na neviđeno i za to će biti ocijenjeni. Dame zapovijedaju iz posebnih prostorija cijelom akcijom, a poslije zavezanih očiju ocjenjuju spremljenu hranu. Spektakl je zagarantiran jer čim muškarci na bilo koji način u javnosti moraju priznati ženama da su u pravu, to mora dovesti do komičnih situacija.
Voditelj emisije je svima poznati chef Vjekoslav Kramer, kojemu je također sve ovo bio novi izazov. Kroz njegove dosadašnje autorske emisije uvijek se provlačilo pitanje o tome tko je bolji kuhar. Sada je dobio i neke odgovore. “Iskreno, svi moji stavovi su se potvrdili, ispostavilo se da su žene uglavnom i hrabrije, a i da njihove bolje polovine u skoro 90% slučajeva pojma nemaju o kuhanju. Ne treba generalizirati, naravno, ali izgleda da smo stvarno patrijarhalno društvo i da se tu jednostavno ništa ne može. Žena je šef u kuhinji kako god okreneš,“ kaže Vjeko.
Na snimanjima prvih emisija se pokazalo kako parovi iz Bosne i Hercegovine zajedno super funkcioniraju i da žene izgleda imaju neku odgojnu intonaciju u glasu koja i najveće amatere dovede do odličnih rezultata. “Sam koncept emisije „Moja draga je chef“ je do sada neviđen u regiji i potpuno je drugačiji od svih kulinarskih natjecanja koje ste imali prilike gledati ili sudjelovati u njima. Zato sam ga i pristao voditi. Ocijenjivanje je potpuno iskreno i nema šanse za namještanjem rezultata jer članovi žirija su u stvari sami natjecatelji. Tko će pobijediti ovisi isključivo o mišljenju ženskog dijela kuharskog para i naravno malog uplitanja moje malenkosti,“ kaže Vjeko.
Parovi koji su sudjelovali u prvim emisijama sa osmjehom su napuštali snimanje, jer sama ideja da zajedno nešto rade i zabave se svima je privlačna. Sigurno će tako biti i sa gledateljima, koji sat vremena sigurno neće moći skinuti pogled sa ekrana. Projekt je ogroman počevši od broja sudionika iza kamera, samog broja kamera, montažera, tonaca, majstora svjetla, producenata i organizacije samih parova koji moraju biti zanimljivi. Svaka epizoda je drugačija ne samo zbog recepata koji se prave nego i zbog kandidata koji sudjeluju. A na kraju krajeva i nagrada od 1000 KM nije zanemariva u današnje vrijeme.