Radnim danima u 17:20h;

Ekskluzivni povratak Steve Karapandže, najčuvenijeg kuhara sa ovih prostora, na javnu scenu, koji u saradnji sa Nenadom Gladićem – Lepim Brkom, otkriva tajne vrhunske kuhinje.
Stari majstor i novi umjetnik vodit će vas na početku emisije kroz razgovor, a potom i rad u kuhinji do najskrivenijih tajni i specijaliteta koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Pileća prsa u pjenušcu sa gljivama, Jagnjeći kotleti u kori od maslina ili Brudet na dalmatinski način sa palentom, samo su neki od specijaliteta koji će se naći na meniju u improviziranoj konobi Kod Steve i Brke. Obojica imaju sklonost ka hrani koja izlazi iz svakodnevne prosječnosti. Upravo ta profesionalna osobina, ali i iskustvo koje imaju, garantiraju zanimljiv obiteljski TV show, u kojemu će uživati sve generacije – stariji će imati priliku podsjetiti se kako smo kuhali i živjeli, a mlađi naučiti male tajne velikih majstora.

 

 

 

Srijeda, 26.07.2017. u 17:15h
Najava epizode:
(20) Stevo Karapandža, majstor za ribu, predložio je da riblji dio jelovnika pojačaju sa oradom prženom u tijestu. Jednostavan recept zainteresiraće sve gledatelje.
(21) Lepi Brka zasitio se piletine, jer je sprema često za svoje ukućane, ali i za goste na zabavama. Stevo mu je riješio pomoći, pa je predložio recept za piletinu koji mu je donio brojne pohvale i nagrade tijekom dugotrajne karijere. Spremaju piletinu u šampanjcu.


Četvrtak, 27.07.2017. u 17:15h
Najava epizode:
(22) Kad se za nekoga kaže da je mekušac to baš ne zvuči dobro. U tanjuru može biti fantastično. Za tople ljetne dane naši majstori kuhinje spremaju salatu od hobotnice.
(23) Na red je došla i hladna kuhinja i to plemenita riba losos. Potiče iz hladnih, sjevernih mora, a na meniju konobe Kod Steve i Brke našla se zbog blagotvornog uticaja na zdravlje, ali i zbog neponovljivog okusa. Ova vrsta jela od lososa prisutna je na jelovnicima svih boljih restorana, a naša dva majstora dorasla su tom izazovu.


Petak, 28.07.2017. u 17:15h
Najava epizode:
(24) Sir u slatkišu - kombinacija koja za Lepog Brku nema alternativu. Klasična poslastica na jednostavan način Steve Karapandže. Ukusno, dobro, jednostavno jelo, pristupačno i nedovoljno vještim kuharima i kućanicama.
(25) Lijepo parče bifteka inspiriralo je naše majstore kuhinje da naprave ova tri specijaliteta, koja su često na meniju boljih restorana. Klasična priprema dobila je novi postupak, jednostavniji za kućne uvjete. Karpaćo je nastao u 15. stoljeću tako što je jedna talijanska kontesa morala, kao dio terapije, jesti sirovo meso. Njen kuhar Kaprijati dobio je inspiraciju od slikara Karpaća, koji je na slikama imao pretežito crvene i bijele tonove.

 

 

stevo i lepi popuna

stevo i lepi popuna 1